Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hotell- och restaurangbranschen hårdast drabbad av konkurser. Arkivbild. Bild: Sanna Tedeborg

Nya företag i Halland blir fler

Trots coronapandemin så ökade antalet nystartade företag i Halland med fem procent under april månad. Samtidigt steg konkurserna i höjden. Det visar en sammanställning som IT-koncernen Visma Spcs gjort.

Det finns människor som fortfarande orkar och vågar starta nya företag. Under april månad registrerades 183 nya aktiebolag, enskilda firmor, kommanditbolag och handelsbolag i Halland. En ökning med fem procent jämfört med april 2019.

Optimismen i övriga riket är inte lika stor. Där minskade antalet nystartade företag med tre procent i april. Men året inleddes starkt vilket gör att Sverige som helhet ändå hamnar på plussidan. Mellan januari och april registrerades 26 720 nya företag, en ökning med 8 procent jämfört med motsvarande period 2019, enligt Visma Spcs.

Sorgebarnet är antalet konkurser som fortsätter att öka i snabb takt. Ökningen för riket var 30 procent under april jämfört med samma månad förra året. Även här ligger Halland bättre till med en ökning på 21, 4 procent i april då 17 företag gick i konkurs.

Hotell- och restaurangbranschen är värst drabbad med en ökning på 159 procent. Tvåa är information- och kommunikationsbranschen. Där ökade konkurserna med 82 procent i april.

Konkurser i Halland januari till april

•2016: 53

•2017: 43

•2018: 52

•2019: 51

•2020: 67

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.