Ny ägare till Matfabrikören

Matfabrikens tre bolag gick i konkurs i vintras. Nu har verksamheten fått ny ägare. Även det nya bolaget ska ägna sig åt matproduktion. Därmed blir en norsk verksamhet tysk.

ANNONS
|

I januari berättade tidningen att norskägda Matfabrikören i Sverige AB och systerföretaget Honungsgatan Process AB försatts i konkurs. Några veckor senare var det dags för moderbolaget Honungsgatan Fastighets AB att gå samma väg. Den sammanlagda bristen i boet är 30 miljoner kronor.

I den stora industribyggnaden på Honungsgatan vid Varberg Nord lagades mat i portionslådor och i större förpackningar. Dessa distribuerades ut till kunder som Ica, Citygross och vissa publika anläggningar. Så länge Bert Karlsson drev flyktingförläggningar i Sverige gick stora mängder mat dit.

Verksamheten har dock gått med förlust i flera år. Men den sista spiken i kistan slogs i när en stor, lovande kund plötsligt hoppade av.

ANNONS

Nu har bolaget CNTB Fastigheter AB köpt maskiner och inventarier, samt själva fastigheten. Bolaget ägnar sig åt att hyra ut kyl- och frysbyggnader, konservlager och kontor.

– Man ska också ägna sig åt matproduktion, men inte av samma slag som tidigare, säger konkursförvaltaren Anders Lundberg.

CNTB ägs av en man i tyska Essen. I styrelsen finns ytterligare en tysk och en holländare. VD:n är dock svensk, men han är förtegen om bolagets exakta planer vid Varberg Nord.

– Av affärsmässiga skäl går vi inte ut nu, säger han.

Konkurserna är ännu inte avslutade.

– För mig återstår att få in kundfordringar och andra fordringar, säger Anders Lundberg.

Vad händer nära dig? Använd tjänsten superlokalt för de senaste nyheterna.

LÄS MER:Fastighetsbolaget gick i konkurs

LÄS MER:Matfabriken blev blåst - tvingades till konkurs

ANNONS