Matfabriken lever vidare. Nu tillverkas det majonnäs till restauranger och storhushåll.
Matfabriken lever vidare. Nu tillverkas det majonnäs till restauranger och storhushåll.

Nu tillverkas det majonnäs i fabriken

Majonnäsfabriken i Surte lades ner och hela tillverkningen flyttades till Varberg. Sen årsskiftet sker all tillverkning på Honungsgatan vid Varberg Nord. – Lokalerna är jättefina, säger vd Lars Andrén.

ANNONS
|

För ett år sen tvingades bolaget Matfabrikören Sverige AB kasta in handduken när en stor och lovande kund plötsligt hoppade av. Konkursen i de tre bolagen, med skulder på 30 miljoner kronor, påverkade ett 20-tal anställda som plötsligt blev utan jobb.

I fabriken tillverkades färdiga maträtter som distribuerades vidare till kunder som Ica och Citygross och till publika anläggningar i Sverige och Norge.

I somras köpte CNTB Fastigheter huset och dess inventarier. En del av maskinparken har nu sålts vidare.

Sen drygt en vecka tillverkas det på nytt livsmedel av bolaget LCT Produktion AB. Båda bolagen ägs av Wernsing Food Family med säte i Tyskland.

ANNONS

Majonnäsen tillverkades tidigare i bolagets fabrik i Surte, som nu lagts ner.

– Vi var för trångbodda där, säger Lars Andrén.

Han berättar att tillverkningen omsätter 40 miljoner kronor och att majonnäsen säljs vidare till storkökssektorn, framför allt till restauranger.

Sju personer, varav några från Surtefabriken och ett par från Matfabrikören, har nu fått nya jobb på Honungsgatan. Endast en person från Surtefabriken valde att inte flytta med till Varberg.

– Målet är att öka produktionen och ökar vi omsättningen kommer vi att anställa fler, säger Lars Andrén. Det här känns jättebra. För mig som bor i Göteborg är det dessutom lätt att ta sig hit.

LÄS MER:Ny ägare till Matfabrikören

LÄS MER:Fastighetsbolaget gick i konkurs

LÄS MER:Matfabriken blev blåst - tvingades till konkurs

ANNONS