Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Nu ska katter och hundar opereras i stan

Veterinärkliniken i Falkenberg tvingades lämna Kvekatorpsvägen. Nu har ägaren köpt en tom lokal på Nygatan.

I juni rapporterade vi om Dan Selarius och hans veterinärklinik. Lokalen på Kvekatorpsvägen är fallfärdig och ägaren MTA Bygg och Anläggning vill riva byggnaden.

Något som ställde till det för Veterinärkliniken. ”Jag har renoverat upp lokalen så den är anpassad för en veterinärklinik med operation, labb och röntgen. Det är inte bara att flytta på en verksamhet hur som helst”, sa Dan Selarius då.

Han tvivlade på att hitta någon ny anpassad lokal.

Men nu verkar det som att verksamheten är räddad. Inom kort flyttar veterinären in på Nygatan i centrala Falkenberg. Där låg tidigare frisörsalongen Guld Sax.

– Det är väl inte den bästa lösningen. Men den är mitt i stan och folk hittar lättare hit. Dessutom är det en bostadsrätt som vi köpt, så man slipper tänka på att bli vräkt, säger Dan Selarius.

Just nu pågår renovering för att anpassa lokalen för en veterinärmottagning. Det blir bland annat vaccinering, ögonundersökningar och omplåstring av sår.

Däremot är det slut med röntgen.

– Det krävs större ytor för att kunna fortsätta med det, säger Dan Selarius.

Han räknar med att kunna flytta in om drygt två månader. Då ska det finnas väntrum, ett större undersökningsrum, operationsyta och ett personalrum. Fram tills dess kör han vidare med sin mottagning på Kvekatorpsvägen.

– Det flesta tycker att det är roligt att vi flyttar till stan. Det negativa är väl att parkeringen inte är så bra, säger han.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.