Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Niclas Wilhelmsson och Amanda Karlsson har jobbat sen oktober med Varbergs näringslivsdag. På grund av coronaviruset tvingas de skjuta upp evenemanget till torsdagen 10 september. Bild: Annika Karlbom

Näringslivsdagen skjuts upp

Näringslivsdagen i Varberg skjuts upp till hösten. Samtliga talare kommer i stället den 10 september - även förre statsministern Fredrik Reinfeldt. – Han var nog den förste som hade en lucka då, säger festfixaren Niclas Wilhelmsson

Ännu ett i raden av lokala arrangemang ställs in. 2020 års näringslivsdag i Arena Varberg skulle ha hållits den 16 april. Bland talarna fanns komikern Babben Larsson, Gekåsägaren Thomas Karlsson och dragplåstret Fredrik Reinfeldt.

– Glädjande nog har vi fått besked om att alla kan komma 10 september i stället, säger Niclas Wilhelmsson. Alla föreläsare i branschen avbokas nu. Det första företag drar in på när det blir svårigheter är ju konferenser och andra roligheter.

Jobbat sen oktober

Niclas Wilhelmsson och hans företag NW Event är arrangör, med bland andra Varbergs kommun och Företagarna som partners, och har jobbat med Näringslivsdagen sedan oktober förra året. I takt med coronautbrottets utveckling förstod han snabbt att årets upplaga inte skulle bli av.

– Även om vi hade velat köra så har vi många partners och företag som måste följa sina policys.

Näringslivsgalan har 430 platser. Nästan samtliga biljetter var sålda när beslutet togs. Deltagarna erbjuds nu ett senare datum eller pengarna tillbaka.

Även ett event nästa torsdag, samt en del fester för företag och privatpersoner i NW Events regi i närtid ställs in.

Vad betyder det här ekonomiskt för företaget?

– Jag är inte jätteorolig, men bekymrad. Jag har just anställt en tjej på 60 procent. Men vi har flera långsiktiga arrangemang som jag räknar med att kunna genomföra. Till exempel Hållbarhetsdagen i Varberg 24 september och Varbergsgalan 23 oktober.

– Jag hoppas ju att företagen kommer att hitta på roliga saker längre fram.

LÄS MER: Reinfeldt dragplåster på näringslivsdagen

LÄS MER: NW Event fixar näringslivsdagen

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.