Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Mångmiljonaffär när fastigheter i centrum bytte ägare

Det snabbväxande Varbergsföretaget Fortinova fortsätter att lägga mark under sig. Nu införlivas ytterligare två centrala fastigheter i bolaget.

Affären, som offentliggjordes i torsdags, innebär att det börsnoterade företaget Fortinova köper dels det hus på Kungsgatan där bland annat restaurangen Varbergs Ölhall ligger, och dels en mindre fastighet på Prästgatan 36.

Fastigheterna ägdes till hälften av Fortinovas vd Anders Johansson och vice vd Anders Valdemarsson som privatpersoner. Delägare i fastigheterna har också varit Per Kristensson, Anders Kristensson och bolaget Novo Utbildning.

Prislappen för bolaget där de båda fastigheterna ingår blir drygt 44 miljoner kronor och det underliggande fastighetsvärdet bedöms vara närmare 62 miljoner kronor.

– Det har skett ett antal oberoende värderingar och vi är inte inblandade på köpsidan eftersom vi så att säga sitter på två stolar i affären, förklarar Fortinovas vd Anders Johansson, som nu alltså på sätt och vis köper fastigheterna av sig själv.

Fortinova har redan kontor i huset på Kungsgatan och planerar nu att utöka.

– Vi fortsätter att växa och med tanke på vad vi har på gång framöver så kommer vi att växa ytterligare. Vi kommer att behöva ytterligare kontor utöver detta framöver. Vi rekryterar hela tiden, bland annat har vi anställt två personer nu i veckan. Vi är ett Varbergsföretag och tycker om att finnas i Varberg, säger vd:n Anders Johansson.

Fastighetsbolaget Fortinova startades av Anders Johansson och Anders Valdemarsson 2010 och introducerades på Stockholmsbörsen förra året. De fastigheter som nu köps av bolaget har redan innan förvaltats av Fortinova.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.