Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Konferenser tvärnitar för Strandbaden

Strandbaden står inför en allvarlig situation. Konferens- och mötesgäster avbokar i strid ström. Under måndagen hölls det möte på hotellet för att bland annat gå igenom regeringens stödpaket till näringslivet.

Under rådande omständigheter är det främst privata gäster som kommer till Strandbaden för att sova över. Det innebär att hotellet måste byta fokus från konferenser till den privata sidan under ett tag.

– Vi har inga konferenser den här veckan. I stort sett allt är avbokat för den här månaden, säger Kent Johansson, vd på Strandbaden.

Han har inte hunnit räkna på hur mycket coronavirusets utbrott har kostat Strandbaden i pengar. Men om det här håller i sig kan det komma att handla om stora belopp i slutändan.

– Om en konferens inte blir av förlorar vi även merförsäljningen på plats. Vår affärsmodell bygger på att konferensgästen betalar sin dryck till maten, säger han.

Kent Johansson är orolig för att stora event i Halland under våren och sommaren tvingas ställa in.

U17-EM fotboll i maj ligger i farozonen och skulle turneringen inte bli av skulle det får en stor negativ påverkan på Strandbaden.

– Det är stort när ett EM kommer till regionen och ett sånt avbräck skulle drabba många. Vi har nog inte sett slutet av det här och nu är det ett stort antal som ställer in planerade möten.

Åt det positiva hållet är att fler svenskar kanske väljer att semestra hemma i sommar. På privatsidan bokas det mer än vad det bokas av på Strandbaden för tillfället.

– Vi följer alla regler som folkhälsomyndigheten och regeringen går ut med. Sen har vi extra rutiner utöver det som många har i dessa tider. Vi är en säker anläggning att komma till utifrån hur råden är idag, säger Kent Johansson.

Strandbaden har 135 fastanställda och organisationen är byggd för att ha en hög beläggningsgrad.

Regeringens stödpaket innebär bland annat att arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften genom att staten står för en större kostnad.

– Jag vill se möjligheter för oss i detta, samtidigt vet vi inte hur länge det här kommer att pågå. Utan konferenser är det mycket business som försvinner. Vi får titta på stödpaketet och återkomma med hur vi ska ta oss igenom det här på ett eller annat sätt, säger Kent Johansson.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.