Klubbprofiler tar över driften av Vinbergs golfklubb

Ägarna till Vinbergs golfbana lämnar över driften till tre välkända ansikten för medlemmarna. Framöver är det Peter Axelsson, 37, Tim Olander, 30, och Adam Karlsson, 34, som ansvarar för att hålla ordning på banan.

ANNONS
|

Makarna Rolf-Inge och Kerstin Larsson, båda över 70 år, startade golfbanan 1991. Banan har 27 hål och klubben cirka 500 fullvärdiga medlemmar.

Anläggningen är privatägd och Vinbergs golfklubb är en ideell förening. Sedan några veckor tillbaka är det Vinådalens drift AB som tagit över skötseln av anläggningen som hyrs av ägarna.

– Det har varit en lång process med kontrakt, avtal och myndigheter som ska snurras igenom med långa handläggningstider, säger Peter Axelsson, som lämnar Försvarsmakten efter 18 år för att jobba på golfbanan.

Hans kompanjon Tim Olander är nästan uppväxt på banan och har varit medlem sen han kunde svinga en golfklubba. Han är en duktig spelare och har i stort sett jobbat på banan sen han slutade skolan. Senaste åren har han varit banchef och det kommer han att fortsätta med.

ANNONS

Adam Karlsson, är precis som Peter Axelsson, uppväxt en kilometer från banan. Adam hade ett långt uppehåll från golfen och ägnade sig mer åt fotboll. Sedan några år är han tillbaka som golfspelare igen. Efter 15 år på Abetong på Vinbergs hed, har han sagt upp sig för att satsa på Vinbergs golfbana.

– Att vi tre skulle ta över har växt fram. Jag har en passion för golf och banor och åker på mycket resor både inom och utanför Sverige. Att få kunna jobba med sitt stora intresse lockade, säger Peter Axelsson.

Han tycker att Vinbergs golfklubb har en stor potential med läget nära motorvägen, en stor anslutningsväg i form av 154:an som leder till Ullared och Gekås. Dessutom ligger anläggningen relativt nära kusten.

– Det finns en detaljplan som gör att vi kan bygga ut golfbanan med fler hål, men även fler stugor för dem som vill bo över och köpa ett golfpaket.

Peter Axelsson säger att utmaningen blir att kunna presentera en produkt som klarar av konkurrensen från övriga golfbanor i Halland. På anläggningen finns det en restaurang som drivs av ett krögarpar.

– Vi lever i symbios med varandra. Om vi inte har en bra restaurang kommer det inte lika många golfgäster och om vi inte ser till att hålla golfbanan fin kommer det inte lika många gäster till restaurangen.

ANNONS

– Golfen har fått en uppsving under pandemin. Men det kan lika gärna vända och branschen går upp och ner, säger Peter Axelsson.

ANNONS