Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingen Varbergsgala 2020

Det blir ingen Varbergsgala i oktober som det brukar vara. Den sextonde upplagan av galan kommer istället att anordnas våren 2021. Arrangörerna jobbar nu på att få fram ett datum.

Varbergsgalan har arrangerats varje år sedan 2005. De senaste åren har över 700 gäster vandrat fram längst den röda mattan och satt sig till bords i festlokalen på Arena Varberg. Men i år blir det inget firande av näringslivets mest framstående företag. Coronapandemin sätter stopp.

– Vi hade hoppats att det skulle gå att genomföra. Men det är omöjligt att göra när det är så många personer som ska in i en och samma lokal, säger Martin Andersson som är näringslivsdirektör på näringslivs- och destinationskontoret som tillsammans med föreningen Företagarna står bakom galan.

Att galan skulle genomföras på samma vis som Näringslivsdagen häromveckan. Alltså uppdelat på flera olika platser. Sågs aldrig som något alternativ.

– Då faller lite hela konceptet för det här, säger Martin Andersson.

Just nu arbetar man på att få fram ett datum som skulle kunna fungera. Då mycket har blivit uppskjutit så är det för närvarande många saker som är preliminärbokade på Arena Varberg.

– Det kommer att bli av under våren. Förhoppningsvis inte allt för tidigt. För det är en hel del jobb. Vi ska hitta ett datum som fungerar för alla inblandade, säger Martin Andersson.

Kommer det att bli två Varbergsgalor under 2021 då?

– Det är inte riktigt bestämt. I framtiden kanske det blir så att Varbergs Galan blir ett vårarrangemang och Näringslivsdagen ett höstarrangemang, säger Martin Andersson

LÄS MER: Varbergsgalan 2019 i full gång

LÄS MER: Ästad vingård blev Årets företagare

LÄS MER: Festlig stämning på Varbergsgalan

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.