Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Hotell tvingas till uppsägningar

Avbokningar och ändringar ger akuta problem i hotellbranschen. Falkenberg strandbad har tvingats säga upp personal och på Grand hotel går all personal ner till halvtid.

Grand hotel har tappat mer än tusen bokningar de senaste dagarna. Det är både företag och privatpersoner som ställer in sina resor och konferenser.

– Vi försöker hålla hakan över vattenytan, men det händer något varje dag, säger Grand hotels ägare Alf Andersson.

Grand hotel har ett tjugotal anställda och har bestämt att all personal går ner och arbetar 50 procent framöver. Staten går in och betalar löneskillnaden vilket gör att alla får behålla sina jobb tills vidare.

Även på Falkenbergs strandbad är personalen i fokus och där har uppsägningar redan varit nödvändiga.

– Vi har tvingats göra några uppsägningar av personal som arbetar visstid och har avbrutit ett par provanställningar. Det handlar om ett tiotal personer. Vi kommer heller inte att kunna erbjuda något arbete åt de timanställda som arbetar hos oss vid behov, säger vd Kent Johansson.

Företagets förhoppning är att behålla sina 135 fast anställda medarbetare.

– Det är vår ambition och vi gör allt vi kan för att klara av det. Det gäller att hitta en uthållighet genom detta, säger Kent Johansson.

Inte bara hotellbokningarna påverkas, reserestriktionerna ställer också till det för Grand hotel.

– Vi har Rootsy i Tryckhallen. Där är det amerikanska band som spelar, men de får ju inte komma hit nu, säger Alf Andersson.

LÄS MER: Konferenser tvärnitar för Strandbaden

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.