Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Hotell Mårtenson närmar sig nyöppning – kika in bakom kulisserna

Efter ett år av renovering börjar Hotell Mårtenson bli redo att ta emot gäster igen. Pandemin till trots återinvigs snart det omvandlade hotellet som bland annat fått fler rum, en takbar och en egen blomsterbutik.
– Jag tror att vi öppnar i rätt tid, säger hotelldirektör Linda Alm.

Det är bråda dagar för alla dem som jobbar med att fixa klart inne på Hotell Mårtenson i Halmstad. Med cirka en och en halv vecka till nyöppningen den 19 maj är det en del jobb som återstår när vi besöker lokalerna.

Men Linda Alm är inte orolig.

– Vi kommer hinna färdigt, försäkrar hon.

Bild som visar hur baren i bottenplan är tänkt att se ut. Bild: Pressbild
Bild som visar hur baren i bottenplan är tänkt att se ut. Bild: Pressbild

”1920-tal möter 2020-tal”

Hotelldirektören visar runt bland byggmaterial och nyuppackade möbler. Det är inte mycket som är sig likt i byggnaden med anor från 1858.

Ingen del har lämnats orörd. Alltifrån rum och reception till kök och matsal har omvandlats efter ett och samma koncept.

– Vi har tagit hjälp av designföretaget Spik studios. De har tagit fram ett koncept för oss där 1920-tal möter 2020-tal. Retro med modern touch och med varma härliga toner, beskriver Linda Alm.

I bottenplan har det nya hotellet bland annat fått en egen blomsterbutik, nya mötesrum och en festlokal med möjlighet till livemusik. Här finns även ett kafé samt en bar och bistro.

– Här kommer vi ha ett ”chefs table” som går att boka och innebär att gästerna kan sitta och äta inne i köket, förklarar Linda Alm.

Bar lyfts upp på taket

Mer mat och dryck blir det högre upp i byggnaden, närmare bestämt uppe på taket där en bar med utsikt över takåsarna och Nissan håller på att ta form.

– Vi kommer att få lyfta upp baren med hjälp av en kran. Förhoppningsvis kommer den på tisdag, säger Linda Alm och förklarar att den nya verksamheten går under ”lifestyle-genren” och lägger stor vikt vid aktiviteter.

– Vi har satsat på att ha många olika outlets som coworking, blomsterbutiken, gymmet, restaurangen och barerna. Det ska hända något nästan varje dag och alltid vara folk i rörelse.

Hotellrummen har utökats från 103 till 137 stycken. Fastighetsägaren Midstar har även köpt den gula byggnaden som ligger på hotellets baksida, mot Hamngatan, som också kommer inrymma boende för gäster.

Där byggs ett slags ”hotell i hotellet” med åtta dubbelrum, matstudio och en privat innergård. Denna del beräknas vara klar i höst.

– Man får tillgång till resten av hotellet men kan också välja att vara för sig själv, säger Linda Alm.

En annan del som är under uppbyggnad är hotellets lokal för så kallad coworking. Här går det att hyra in sig på arbetsplatser för en eller flera dagar.

– Här siktar vi på att öppna runt midsommar, säger Linda Alm.

50-tal nya medarbetare

Innan hotellet stängdes för renovering drevs det av kedjan First Hotels. När det nu öppnar upp igen är det som ett franchisehotell inom Nordic Hotels and Resorts.

Linda Alm gläds över att kunna fylla byggnaden med gäster.

– Det känns helt fantastiskt. Alla anställda kom hit och började jobba i måndags och nu håller vi på att köra in oss i alla rutiner och system, säger hon och berättar att ett 50-tal nya medarbetare rekryterats.

Besöksnäringen har ännu hårda corona-restriktioner att förhålla sig till men hotelldirektören ser med tillförsikt på sommaren som står för dörren.

– Jag tror att vi öppnar i rätt tid. Det bokar på bra. Snart kommer det nya besked om restriktioner och det känns som att det går bra med vaccineringen. Mycket hänger på hur det går med den, tror Linda Alm.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.