Harrys slår upp portarna

Ut med mörkt och murrigt, in med luft och ljus. Inom kort öppnar två nöjesställen på samma gata. Vi gjorde ett nedslag på klassiska restaurangen Harrys som nu genomgår ett ansiktslyft i skuggan av coronakrisen.

ANNONS
|

Det råder ett slags kontrollerat byggkaos både inomhus och på den enorma uteserveringen. Om två veckor, första helgen i juni, räknar de nya franchisetagarna Krister Johansson och Veronica Kling med att ta emot sommarens gäster. Då har lokalen förvandlats efter kedjans nya koncept - ett svenskt brasseri - som redan finns på ett par ställen i landet.

– Vi satsar mer på belysning och ljusare tapeter och golv, säger Veronica Kling medan hon och särbon Krister visar runt.

Och menyn?

– Vi kommer att ha en á la carte och en pubmeny, bra råvaror och mat som folk känner igen. Ingen fine dining, fortsätter Veronica Kling, som egentligen är lärare men som jobbat extra på Harrys i Uddevalla sedan 90-talet.

ANNONS

– Och take away såklart, fyller Krister Johansson i.

Paret bekostar allt arbete och material själva. Fastighetsägaren Henrik Martinsson betalar för ett nytt fläktsystem i köket.

Många restauranger går på knäna under pandemin. Hur vågar ni öppna nu?

– Vi gör det i samråd med Miljö- och hälsa, berättar paret. Kommunen har varit här och tittat. Vi kommer att möblera glest och det blir varken barhäng eller nattklubb.

Vi följer också all ny information och går på Krögarföreningens träffar.

Hur uthålliga är ni?

– Vi har en kriskassa, men det är inte hur stor som helst, svarar Krister Johansson.

Harrys Pubar är i rekonstruktion. Om den inte lyckas och bolaget går i konkurspåverkar det inte franchisetagare som paret Johansson-Kling. Men då får de använda sig av andra inköpskanaler och det lär bli dyrare. I dag har de rätt till Harrys logotype, marknadsföring och avtal vad gäller mat och dryck.

– Det är en fördel, säger Krister Johansson. Då får man ner priset.

Ett halvt stenkast från Harrys håller krögaren Aziz Acar på att planera för en ölhall i Cibons gamla lokaler tillsammans med sin fru Pernilla Acar Boström. Renovering av den stora restauranglokalen pågår.

ANNONS

– Vi siktar på att öppna 12 juni, säger han. Vi har också en stor uteservering och det känns som om läget går åt rätt håll nu. Vi vill inte missa sommaren.

LÄS MER:De öppnar Varbergs nya ölhall

LÄS MER:Harrys stänger – hoppas öppna igen inom kort

ANNONS