Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Janerik Henriksson/TT
Bild: Janerik Henriksson/TT

Halland har femte högsta andelen permitterade

På två veckor har Tillväxtverket fått in 1 400 ansökningar om korttidspermittering från halländska företag. Av dessa har drygt 900 beviljats och totalt är sju procent av de anställda i länets näringsliv korttidspermitterade – den femte högsta andelen i landet.

Ansökan om korttidspermitteringar i coronakrisens spår öppnade den 7 april. Under två veckor, fram till 21 april, hade Tillväxtverket fått in över 40 000 ansökningar från arbetsgivare i hela landet.

Totalt har drygt 208 000 anställda har gått ned i arbetstid under perioden.

"Hårdast drabbade branscher hittills är de som påverkas direkt av kraven på social distansering och förbudet mot alltför stora folksamlingar, så som hotell och restaurang, kultur och nöje. Men vi ser ju hur effekterna av krisen sprider sig vidare i näringslivet," säger Tim Brooks, chef för avdelningen Företag på Tillväxtverket, i ett pressmeddelande.

Myndighetens statistik för Halland visar att 6 407 personer hade korttidspermitterats i länet fram till 21 april. Enligt Svenskt Näringsliv motsvarar det sju procent av de anställda i det privata näringslivet i Halland, vilket är den femte högsta andelen i hela landet.

Det innebär också att Halland har en högre andel permitteringar än rikssnittet som är 6,3 procent, enligt Svenskt Näringsliv.

Av de 1 400 ansökningar som Tillväxtverket fått in från halländska företag har 913 beviljats. Sammanlagt handlar det om ett belopp på 301 miljoner kronor.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.