Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Greenfood satsar på storproduktion i Varberg

2017 köpte företaget Greenfood upp ett lokalt företag i Varberg och redan då var planen att expandera produktionen. I vår drog den satsningen igång och vd för det nya Greendeli David Bennertun hoppas på att skapa fler jobb i framtiden.

Artikel rättad 08/07/20. Nu med rätt titel på vd.

Företaget SSK i Varberg har i flera år jobbat med att producera bland annat smörgåstårtor och det var denna expertis som intresserade det stora företaget Greenfood.

– Vi har tidigare jobbat med salladsbarkonceptet Picadelli men nu ville vi jobba mer med förpackade wraps, sallader och mackor genom att skapa Greendeli. SSK hade den expertisen och var en stark koncern redan så det har fungerat jättebra, säger David Bennertun, vd för Greendeli.

De nya produkterna kommer att säljas i hela Sverige och Finland och alla brödprodukterna kommer att produceras i Varberg. Därför ökade man produktionen under våren 2020. Men när Coronakrisen slog till så led Greenfood precis som många andra företag. Trots det ser David Bennertun ändå ljust på framtiden.

– Det har varit en utmanande vår. Många av våra produkter säljs i centrala områden i storstäder där folk jobbar. När fler människor då stannar hemma så säljer vi mindre. Men kunder och butiker verkar vara nöjda med våra nya produkter och det känns häftigt att se våra produkter på hyllorna när man går till affären, säger David Bennertun.

I framtiden när marknaden har återhämtat sig från Coronasvackan så tror vd:n att det kommer leda till fler nyanställningar i Varberg.

– Detta är bara början, säger David Bennertun.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.