Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Gekås boenden släpper på permitteringar

Gekås boendeanläggningar i Ullared har precis släppt på personalens permitteringar. Kristi himmelsfärd var det i stort sett fullbelagt på hotellet.
– Nu blir det en utmaning att gasa upp igen, säger affärsområdeschef Sara Ståhle.

Precis som övriga Sverige märker Gekås att de åldersgrupper som har fått sin första vaccination i högre utsträckning ger sig ut i samhället igen.

– Det kan man se med blotta ögat. Min reflektion är att de är trötta på att sitta hemma och att de känner sig tryggare, säger Sara Ståhle.

På boendesidan har Gekås 140 medarbetare som sköter driften av campingen, stugorna, hotellet och två ställplatser för husbilar.

När allting är fullbelagt, vilket det är sommartid under vissa perioder, så är det ungefär 4000 övernattande gäster.

Pågående pandemi har dock gjort att det är en beläggning som i dagsläget är långt borta.

– Vi börjar se med tillförsikt på sommaren, även fast det ännu är lite avvaktande med bokningar. Varuhuset har ju fortfarande restriktioner och jag förstår att människor väntar lite till med att boka in sitt besök till oss, säger Sara Ståhle och fortsätter:

– För det är ju ändå shoppingen som folk kommer hit för och nu är den fortfarande väldigt begränsad med ett maxtak på 500 personer vardera i varuhusets två delar. Kunderna får köa en del för att komma in.

Normalt sett brukar Gekås övernattande gäster planera resan till Ullared i god tid. Nu bokar de långväga besökarna sin övernattning med väldigt kort varsel.

– Inför sommaren ligger vi på ungefär samma bokningsläge som vi gjorde förra året, avslutar Sara Ståhle.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.