Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

En annorlunda sommar att vänta på Societén i Varberg

Det kommer att bli en sommar utan något nattklubb i Varberg. Det bekräftar Societéns ägare Peter Gustavsson. Under rådande restriktioner är det också oklart om Bodegan kommer att kunna öppna. Men snart öppnar restaurangen Bistro Societén.

Sommaren 2021 kommer kanske att bli ännu mer annorlunda än den förra. I alla fall för den som är van att spendera nätterna på dansgolvet i Societetshuset. Någon nattklubbsverksamhet kommer det nämligen inte att bli av denna sommar.

– Nej det kommer det inte att bli. Det är solklart, säger Societéns vd Peter Gustavsson.

Han berättar att de har fått flera förfrågningar från artister och bokningsbolag om att preliminärboka datum. Utifall att restriktionerna skulle lätta och göra det möjligt att ha öppet längre.

– Vi har sagt nej till det. Det är inte läge att ta på sig för mycket. Även om det är preliminärbokningar så är det förenat med en del kostnader, säger Peter Gustavsson.

Många arbetstillfällen har gått förlorade

En vanlig sommar säsongsanställer Societén mellan 50 och 60 personer. Denna sommar handlar det om omkring 20 personer. På restaurangsidan är det i stort sett som vanligt, men den övriga personalen minskas alltså drastiskt.

– Vi kommer inte att ta ut svängarna för mycket. Man bygger inget för framtiden denna sommar. Vi ska ta oss igenom och överleva – och inför nästa sommar då jävlar, säger Peter Gustavsson.

Kan bli en sommar utan Bodegan

Förra sommaren öppnade Bodegan klockan åtta på kvällarna. Om det blir någon öppning över huvud taget denna sommar är i skrivande stund oklart. För det skulle det krävas att man får ha öppet längre än 22.30.

– Som det ser ut just nu går det inte att öppna. Det är svårt med avstånd och få till en vettig verksamhet i den lokalen. Det är ju heller ingen sol där. Vi vågar inte lova jobb heller så just nu är vi tveksamma till en öppning, säger Peter Gustavsson.

Satsar på Bistro Societén

I stället kommer det att bli fullt fokus på restaurangverksamheten för Societéns del. Och Peter Gustavsson är trots allt positiv till de lättnader som nu är på gång efter att i stort sett haft stängt sedan förra sommaren. Han säger också att Societén är en av vinnarna, som trots allt har stora möjligheter att husera många människor utomhus.

Förhoppningarna är att det ska kunna gå att återgå till en mer normal verksamhet till hösten.

– I vår kalender står den 19 september markerat. Då finns en förhoppning om att öppna mer, säger Peter Gustavsson.

LÄS MER: Societén i Varberg har inte agerat som kommunen tänkt sig

LÄS MER: Societén i Varberg stänger helt

LÄS MER: Konserterna måste fortsatt vara coronasäkrade

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.