Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

De satsar på 100 smaker av glass

Vad har en elefantunge, Gröna Lund och 100 sorters glass gemensamt? Jo, ett nytt glasskafé som öppnar i Falkenberg.

Lena-Li Fashion stängde i februari förra året. Sedan dess har lokalen i hörnet av Rådhusgatan/Torggatan stått tom. Men lagom till sommaren öppnar nu ett glasskafé, Will and the Elephant. En helt ny glasskedja som håller på att etablera sig i städer som Göteborg, Uppsala, Halmstad, Visby och Stockholm.

– Vi har gått all in med över 100 sorters glass från fem glassleverantörer. Det finns ingen som har så många smaker. Vi har till och med hundglass, säger en av ägarna Alex Lindgren och nämner Sia glass, Triumfglass, Guteglass, GB glass och Lejonen & Björnen.

Pop up-butik över sommaren

Falkenberg är stad nummer tre där kedjan startar upp. Premiäröppningen sker under fredagen. Det är en så kallad pop up-butik som finns på Rådhustorget fram till sista augusti.

– När vi dök på den här lokalen kändes det bara rätt. Jag var mycket i Falkenberg på 1980-talet, jag gillar stranden och stan, säger Alex Lindgren.

Han räds inte konkurrenten från exempelvis Sia glass glasskiosk, Stålboms som numera även serverar glass eller Glasshuset på Skrea strand.

– Vi har ett annat koncept där man köper glass på lösvikt. Man tar alltså glassen själv, så om man vill kan man ta lite från 20 olika sorter i en bägare, säger han.

Hur fungerar det med tanke på coronapandemin?

– Det finns engångshandskar, munskydd och handsprit till alla kunder. Sedan får vi se till att hålla avstånd. Dessutom går vår personal och ser efter glassen hela tiden, säger Alex Lindgren.

En glassätande elefant på Gröna Lund

Och så var det här med namnet. Alex Lindgren pekar på en tavla som hänger över glassdisken. Det är ett gammalt fotografi på hans pappa William som står och serverar glass till en elefant.

– Min farmors farfar startade Gröna Lund. Min pappa arbetade där och vid något tillfälle blev han god vän med de som hade ett varieténummer med elefanter. När de senare reste hem lämnade de kvar en elefantunge, Natalia, som en present.

Det visade sig att elefantungen älskade glass, vid ett tillfälle snodde hon Alex pappas glass. Därefter hängde Natalia efter Will likt en hundvalp. Hon visste ju att Will var mannen som bjöd på glass.

Totalt kommer sex personer arbeta i butiken under sommaren. Om det blir en fortsättning även nästa sommar för glasskaféet är oklart.

– Vi får se, det kanske blir på ett annat ställe av stan, säger Rolf Smeds.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.