Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Danska företaget Normal öppnar butik i Falkenbergs centrum

Gamla Nordealokalen i Falkenbergs centrum som har stått tom i drygt tre år har fått en ny hyresgäst. Danska butikskedjan Normal har tecknat ett femårigt hyresavtal med Martinssons Fastigheter. Butiken kommer att öppna i början av nästa år.

Danskägda kedjan Normal finns i många köpcentrum och expanderar kraftigt i Sverige. Sortimentet innefattar saker som man behöver i vardagen inom bland annat hudvård, hårvård, tandvård, schampo, makeup och rengöring. Konceptet är kända märkesvaror till låga priser.

– Vi är väldigt glada över att Normal tror på Falkenberg och det blir ett fint tillskott i centrumkärnan. Jag tror det kommer bli ett bra flöde med den butiken, säger Henrik Martinsson, ägare till Martinssons fastigheter som äger den stora fastigheten utmed Nygatan.

Lång väntan på ny hyresgäst

Strax före pandemin bröt ut så flyttade Nordea ut från lokalen. Och det har tagit lång tid att hitta en ny hyresgäst. En del intressenter har fallit på målsnöret av olika anledningar, enligt Henrik Martinsson.

– Vi har haft som ambition att ha en utåtriktad butik i det här fina handelsläget. Genom åren har jag fått lite passningar om att det varit bank- och kontorslokal med fördragna gardiner i ett av Falkenbergs bästa affärslägen. Så nu har vi rättat till det.

Lager på övre plan

Totalt är lokalen på cirka 500 kvadratmeter med en försäljningsyta på markplan som mäter 360 kvadrat. Resterande kvadratmeter på övre plan kommer att fungera som personalutrymme och lager.

– Lokalen var precis på gränsen för att butiksytan skulle bli tillräckligt stor. Så vi kommer att behöva öppna väggarna i det gamla bankvalvet, såga bort dem. Det blir ett stort jobb som även innefattar en varuhiss så att det går att flytta varor från lagret på övre plan ner till butiken, berättar Henrik Martinsson.

Butiken öppnar efter nyår

Bygglov och allting är klart och arbetet med att bygga om lokalen kommer att påbörjas efter semestern om två veckor. Sen är det tänkt att Normal får tillträde till lokalen 4 december och planerad öppning är i början av februari.

Det har tagit tre år att hitta en ny hyresgäst. Hur känns det att nu äntligen ha kommit i mål med ett undertecknat hyreskontrakt?

– Vi har varit envetna för att vi ville ha in en riktigt bra aktör. Så det känns riktigt bra att det blir Normal som är ett tillskott till Falkenberg eftersom det är en helt ny typ av butik som inte finns i centrum, säger Henrik Martinsson.

LÄS OCKSÅ: Fastighetsägarna om de tomma butikerna i Falkenbergs city

LÄS OCKSÅ: Tomma lokaler på paradstråk i Falkenberg

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.