Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Blomsterlandet kan få större plats att växa

Fastighetsägaren Arne Kastberg vill ge Blomsterlandet möjlighet att växa sig större. Därför ansöker han nu hos kommunen om att få köpa loss mer mark.

Blomsterbutiken vid Äckregårdsvägen i Varberg ägs sedan början av 2000-talet av butikskedjan Blomsterlandet. Men ägare till marken är alltjämt Arne Kastberg, som tidigare drev butiken under namnet Stenåsa Gardencenter.

Nu har Kastberg skrivit till kommunen med ett önskemål om att få köpa loss mer mark intill butiken.

”Anledningen till ansökan är att Blomsterlandets verksamhet har ökat och man behöver ha större försäljnings- och lageryta för uteträdgården. Ytan kommer inte att bebyggas utan endast användas till trädgårdsväxter, jordkrukor, etc”, skriver han i sin ansökan.

– Är det något företag som går bra så är det klart att man vill ge dem möjlighet att utvecklas. När vi får ett svar från kommunen så tar vi frågan vidare. Nu ser vi tiden an, säger Arne Kastberg, som för dagen befinner sig ute i skogen på älgjakt.

Butikschefen Ann-Sofi Larsson har avböjt att kommentera saken, utan hänvisar uppåt i organisationen när det gäller eventuella expansionsplaner.

Företagets vd, Jan Larsson, säger att någon expansion av själva butiken i varje fall inte är aktuell.

– Butiken går jättebra och vi är nöjda med hur verksamheten utvecklas. Men i dagsläget finns inga planer på att bygga ut butiken i varje fall, säger han.

Det område som Kastberg har vänt sig till kommunen med önskemål om att få köpa vetter ut mot Galgbergsgatan, på baksidan av butiken.

Blomsterlandet är en kedja med 61 butiker runt om i Sverige och har sitt huvudkontor i Mölnlycke.

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.