Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De nya utbildningarna i är till för dem som vill bli bland annat programmerare. Bild: Pontus Lundahl/TT
De nya utbildningarna i är till för dem som vill bli bland annat programmerare. Bild: Pontus Lundahl/TT

700 nya platser på yrkeshögskolan i Halland

På tisdagen beviljades åtta nya ansökningar om yrkeshögskole-utbildningar i Halland. Det betyder fler utbildningar och 700 nya platser inom yrkeshögskolan i regionen.

Med de åtta utbildningar som beviljats finns nu totalt 2 400 utbildningsplatser inom yrkeshögskolan i Halland. De nya utbildningarna är till för bland annat blivande trafiklärare, processoperatör eller programmerare.

– En snabb utbyggnad har skyndats på av den pågående pandemin, säger Myndigheten för yrkeshögskolans generaldirektör Thomas Persson i ett pressmeddelande.

Utöver de nya utbildningsplatserna i region Halland ökar även andelen distansutbildningar. Mer än var fjärde YH-utbildning i landet är på distans.

– Distansstudier gör det möjligt för fler att kombinera arbete och studier. Många av de studerande är yrkesverksamma eller bor på en ort där inga utbildningar ges och då är det extra viktigt att vi erbjuder ett flexibelt studieupplägg, säger Thomas Persson.

Ny-gammal utbildning på Campus Varberg

Under dagen presenterades också vilka utbildningar som respektive yrkeshögskola är beviljade att starta till höstterminen 2021. För Campus Varbergs del beviljades fyra ansökningar om utbildningar, varav tre är de befintliga utbildningarna till elkonstruktör, energitekniker med specialisering vindkraft och systemutvecklare .NET.

Den fjärde utbildningen som kommer starta till hösten är en utbildning som tidigare funnits på Campus Varberg och som nu kommer tillbaka, utbildningen för att bli medicinsk sekreterare.

LÄS MER: Campus Varberg vill få fler kvinnor till yrkeshögskolan

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.