Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Hgm Revision AB gjorde miljonvinst för femte året i rad

Revisionsfirman Hgm Revision från Falkenberg gjorde ännu ett starkt år. För femte året i rad var vinsten högre än fem miljoner kronor. Samtidigt ökade omsättningen. Det framgår av bolagets årsredovisning som nyligen blev offentligt.

Hgm Revisions räkenskapssiffror för i fjol är nu offentliga. Företagets rörelseintäkter stiger med 3,2 procent och blev ungefär 16 miljoner kronor. Resultatet före skatt är högre än föregående år, knappt 6,4 miljoner kronor mot omkring 5,8 miljoner kronor.

Rörelseresultatet ökar med 11 procent, och slutar på 6,3 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 39,2 procent, som är bättre än 2021. Då var rörelsemarginalen 36,4 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen juridisk och ekonomisk konsultverksamhet är motsvarande snitt 21,4 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Håkan Johnsson i Falkenberg AB.

Tog ut miljonutdelning

Hgm Revision grundades 1997. Bolagets huvudbransch är revision. Företaget är ett av två i koncernen där Håkan Johnsson i Falkenberg AB är moderbolag.

Företaget har 10 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 1 färre än föregående redovisningsår.

Ägaren, Håkan Johnsson i Falkenberg AB, tog ut knappt 5,5 miljoner kronor i utdelning under senaste året, enligt räkenskaperna. Den högsta utdelningen de senaste fem åren blev det 2019. Då var summan ungefär 8,1 miljoner kronor. Ägaren har hämtat ut 26 miljoner kronor i utdelning de senaste fem åren. I snitt blir det 5 187 000 kronor årligen.

Styrelseordförande är Sven Inge Håkan Johnsson (62).

Så ser branschtoppen ut

Sett till rörelseintäkter är Hgm Revision det tredje största företaget inom sin specifika bransch i Hallands Län, som är revision.

Företaget är också det 101:a största i landet. Det finns 16 företag i samma bransch i Hallands Län.

LÄS OCKSÅ: Mellby Kraft från Veddige ökade med 110 procent

LÄS OCKSÅ: Salltorps Lantbruk i Vessigebro gjorde bästa året på länge

LÄS OCKSÅ: Hotell Hamngatan 27 gjorde sitt bästa år någonsin