Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Plusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kund

Årets köpman vill ha en saluhall

Hon tror på den fysiska butiken, förordar söndagsöppet i centrum och vill gärna ha en saluhall på torget. Parfymeriägaren Kerstin Mehrens brinner för sitt Varberg. Det är därför hon fick titeln Årets Köpman.

Violas i Gallerian är inget vanligt parfymeri. Förutom butiken finns en stor avdelning för skönhetsvård. Här kan fredagströtta tjejkompisar få en snabb uppfräschning inför kvällens after work, här kan blivande brudar och festsugna få make up-rådgiving, nagelvård, hårvård, ansiktsbehandling och hårstyling till mjuka musikaliska toner.

Ägaren Kerstin Mehrens satsade en halv miljon kronor på att bygga ut och inreda ytterligare 100 kvadratmeter mot Engelska parken när Gallerian ändå skulle byggas ut.

Det har lönat sig i både kundtillströmning och uppmärksamhet. Under Varbergsgalan i oktober fick Kerstin Mehrens utmärkelsen Årets Köpman från kollegorna i Varbergs Handel.

Motiveringen lyder:

"Årets pristagare brinner för sin butik, salong och personal. Hon har byggt ut sin butik med 100 kvadratmeter och är nu Sveriges största privata parfymeri. Butikens blandning med välkända varumärken, beautystudio och salong gör den unik i sitt slag och är känd långt utanför Varbergs gränser. Salongen firade i september 40 år och butiken har glatt oss i över 70 år. Hon är aktivt engagerad i Varbergs olika handelsfrågor såväl i Gallerian som i övriga centrum."

– Jätteroligt, fantastiskt kul, ler hon. Det har har blivit så uppmärksammat. Kunder har kommit in och gratulerat, jag har fått både blommor och champagne.

Vilka är de största utmaningarna i din bransch?

– För oss har de egentligen redan varit. Det var när konkurrenten Kicks etablerade sig och blev större och större. Då slogs många parfymerier ut. Under den resan har jag utvecklat tjänsterna i butiken.

Men näthandeln då?

De personliga tjänsterna kan inte nätet erbjuda. Och jag förstår inte att man väljer att vänta i flera dagar på en vara när man kan gå in och köpa den på studs. I alla andra situationer vill vi ju att det ska gå snabbt.

– Är varan på nätet mycket mycket billigare så kan du räkna med att det är en kopia eller kanske till och med stöldgods du köper, säger hon.

Kerstin Mehrens tycker att ombyggnaden av Gallerian blivit väldigt lyckad. Och hon gillar att man har öppet på söndagar. Det borde resten av Varbergs innerstad också ha, menar hon.

– Det blir dyrare med personalen, men du vinner på det i längden. Du måste finnas när folk är lediga och kan handla.

Kerstin Mehrens sneglar gärna på favoritstaden Köpenhamn när hon funderar över framtidens Varberg. Där är det lite mer tillbakalutat med en öppen atmosfär.

– Jag skulle gärna se att det fanns en koordinator som jobbar för att alla handlare drar åt samma håll.

En saluhall på torget är en av hennes favoritidéer.

– Det hade dragit mer folk dit och därmed fler torghandlare, tror hon. Tänk om våra matföretag hade funnits där!

Fakta: Kerstin Mehrens

Ålder: 63

Yrke: Egen företagare och utbildad hudterapeut.

Familj: Sambo, ett barn och ett barnbarn.

Bor: Lägenhet i Varbergs centrum.

Gör om tio år: "Ingen aning. Men jag jobbar säkert med nånting även om det inte är med parfymeriet. Jag vill gärna ha ett uppdrag i livet."

Här hittar du de senaste bostadsaffärerna i Varberg, Falkenberg och resten av Halland.