Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Här svingar rockikonen i Halland

Den 69-årige rockstjärnan Alice Cooper är just nu i Göteborg. Då passade han på att golfa tillsammans med bland andra gitarristen Ryan Roxie, golfproffset Fredrik Jacobson och Göteborgsklubben Sticky Fingers ägare Magnus Ax: "Vi hade jävligt roligt".

Onsdagen den 26 juli står Alice Cooper på Stora scenen, Liseberg. Men redan nu är den 69-årige rocklegendaren i Göteborg. Under tisdagen passade han på att ta en golfrunda på Vallda Golfklubb i Kungsbacka kommun. Som sällskap fanns bandmedlemmen och gitarristen Ryan Roxie, golfproffset Fredrik Jacobson och Sticky Fingers ägare Magnus Ax.

– Det var Ryan som ringde mig och frågade hur det ser ut med golfen, säger klubbägaren. 

Alice Cooper är nämligen en flitig golfare som försöker spela varje dag. Vanligtvis har stjärnan en person som bokar golfbana men inför göteborgsbesöket fanns ingen bokning.

– Då fick jag kolla upp så då blev det Vallda Golfklubb. Vi skulle ha gått till Hills Golfbana men han hade redan varit där och ville gärna pröva något annat, säger Magnus Ax. 

Vänner sedan länge - träffades i Sverige

Magnus Ax och Ryan Roxie har varit vänner i många år. De träffades första gången på en spelning i Sticky Fingers lokaler.

– Han har jag känt i kanske femton eller tjugo år. Han spelade hos oss för många år sedan. Och trummisen från Kiss, det var ett ganska bra band de hade. Sedan dess har jag varit med när de varit ute och gigat och vi träffas en hel del, säger han och fortsätter:

– Vi hade jävligt roligt i alla fall. 

Hur bra är du på golf?

– Nä, jag är fruktansvärt dålig. Men Alice är väldigt bra. Han har bra sving för att vara nästan 70 år gammal. De är bra båda två. Sedan är det skoj att få spela med en sådan som Fredrik Jacobson.

Hur hårdrock är det med golf?

– Jag vet inte. Det är väl inte så mycket hårdrock, det är golf. Men det kanske är jättehårdrock jag har inte tänkt på det. Golfarna verkade i alla fall gilla det för de ska komma och kolla på giget på Liseberg.