Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Här handlar Varbergarna mat på ett nytt sätt

Sedan i somras har de som handlat sin mat online kunnat hämta de färdigpackade kassarna i de nya e-handelsskåpen på Stora Coop i Varberg. Konceptet har visat sig vara framgångsrikt och många kunder har sett stora tidsvinster.

Att som småbarnsförälder ge sig in i en stor livsmedelsbutik, trots lågt blodsocker och ont om tid efter jobb och förskola, kan vara lite av en utmaning. Det vet Johan Gunnarsson i Varberg som varit en flitig användare av Stora Coops e-handelsskåp sedan starten i juni.

– Jag tycker det är väldigt praktiskt och det sparar mycket tid. När man har en full vardag med jobb och olika aktiviteter är det jättesmidigt, säger han.

Handla online och hämta färdigpackade varor i skåpen vid Stora Coop Varberg

Johan har precis som flera andra Coop-kunder i Varberg uppskattat att man själv kan välja ett tidsfönster för upphämtning.

– Jag har tidigare provat hemleverans men då måste man vara hemma mellan vissa klockslag och då blir man lite fast. För mig och min sambo är det klart smidigare att hämta själva, förklarar Johan Gunnarsson.

"Tar max 3 minuter"

Utanför entrén till Stora Coop i Varberg finns 39 gröna skåp där det går att hämta förbeställda matvaror. Där är det bara att svänga in med bilen och knappa in en kod man fått via sms. Sedan öppnas en lucka för kyl och en för frys. Eftersom maten redan är betald online i samband med beställningen går allt väldigt fort.

– Det tar max 2-3 minuter från det att man stannar och packar in maten i bilen tills man åker därifrån. Tiden man sparar kan man lägga på roligare saker än att handla, säger Johan Gunnarsson och skrattar.

Strax utanför entrén till Stora Coop Varberg kan du svänga in med bilen och hämta dina färdigpackade matkassar i de nya e-handelsskåpen.

Ta del av veckans erbjudanden på Stora Coop Varberg här

Enligt kundundersökningar som gjorts av Coop centralt tycker kunderna att skåpen är både smidiga och enkla att förstå. Nu ser Stora Coop i Varberg att användandet ökar.

– I somras hade vi kanske 5-6 stycken per dag som hämtade mat i skåpen. Nu dyker det dagligen upp runt 20 kunder, så vi ser en väldigt positiv utveckling, berättar Louise Andersson, ansvarig för Coop Varbergs onlineavdelning.

Plockar de bästa varorna

Louise Andersson, ansvarig för Coop Varbergs onlineavdelning.

På onlineavdelningen arbetar i dag 15 personer som enbart sysslar med skåpen, matkassar och utkörning. När en beställning inkommit går personal runt i butiken och packar varorna, oftast nära inpå det tidsfönster kunden valt.

– Vi använder en handdator för att scanna in alla varor i beställningen. Om någon vara saknas har kunden på förhand kunnat godkänna om vi får ersätta varan med en annan, berättar Louise Andersson som är noga med att poängtera att personalen alltid plockar det bästa för kunden.

– Vi tittar på bäst före-datum och ser till att packa det bästa från chark, mejeri och grönsaker.

"Fungerat klockrent varje gång"

E-handelsskåpen på Stora Coop Varberg har väckt intresse även utanför kommunens gränser.

– Några av dem som plockar upp mat kanske pendlar, då är detta ett smidigt sätt. Vi har sett postnummer från både Falkenberg och Getinge i beställningarna, vilket är väldigt roligt, säger Louise Andersson.

Johan Gunnarsson säger att han kommer fortsätta att hämta mat i skåpen.

– Det har fungerat klockrent varje gång, det är inga som helst bekymmer.