Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är storsatsningarna på årets julbord i Varberg

Även om alternativen inför årets olika julbord är flera så gäller det att vara ute i god tid. Särskilt i Varberg där både nya och klassiska koncept ser ut att växa i popularitet. Här är tre lokala satsningar du vill ha koll på inför julen.

Samtidigt som det under sommaren badades för fullt i Apelviken och på Getterön hade Mattias Svensson och hans restaurangkollegor tankarna på sillar, kål och Janssons frestelse. Planeringen måste börja tidigt för att de olika koncepten ska kunna presenteras under tidig höst, för det är nu bokningarna för säsongens julbord vanligtvis börjar trilla in.

– De större företagen med många anställda är duktiga på att boka i tid. De vet att det gäller att vara ute i god tid i och med att det oftast blir fullbokat, förklarar Mattias Svensson på Varbergsgruppen.

Varbergsgruppen driver bland annat restaurangerna Verket, Bruket och Happy Fish som alla kommer ha olika varianter av julbord i vinter.

På Verket i Varberg ställs sillen fram den 26 november till 21 december.
På Verket i Varberg ställs sillen fram den 26 november till 21 december.

– Vi täcker in hela julbordskartan i år med allt från mindre intima julbord till rena partyjulbord eller högkvalitativa med maten i fokus. Så ska du boka julbord så är det till oss du ska komma, för här finns garanterat alternativ som passar alla sorters sällskap, säger Mattias Svensson.

Verket: "Kärnan av vad julbord ska vara"

På restaurangen Verket, som lämpar sig för stora sällskap, kommer ett riktigt klassiskt julbord dukas upp.

– Här vill vi åt kärnan till vad ett julbord ska vara. Vi vill lika mycket skapa en kulinarisk upplevelse som att skapa en härlig julstämning, berättar Mattias.

Läs mer om Verket här!

Buffén kommer stå uppdukad i köket vilket gör att kontakten med kockarna blir speciell.

– Här kan man till exempel stå och prata lite om hur de gjort sillen samtidigt som de förbereder maten. För oss är det en självklarhet att vi ska göra allt själva från grunden.

Ingen julskinka på Happy Fish

Den lilla bistron Happy Fish vid Varbergs fästning tar endast in 40 personer per sittning, men enligt Mattias Svensson så skapar det en social och familjär gemenskap.

– Det blir väldigt intimt, särskilt i den här fantastiska fästningsmiljön, säger han.

Här hittar du mer information om Happy Fish

I stället för ett julbord kommer det handla om en julmeny "Happy Fish style" i ett sharing-format med innovativa julsmaker som sticker ut. Fokus ligger på fisk och skaldjur och även en del vegetariskt. Köttet skippar man helt.

– Vi kör utan julskinka och i stället för sillbuffé sätter vi ihop en jäkligt god matjesillrätt. Naturligtvis blir det en variant på lutfisk och vi kommer helt enkelt leka lite med klassiska rätter, berättar Mattias.

Stora sällskap till aktivitetsfyllda Bruket

För de företag som vill få till en riktigt händelserik julfest är det enligt Mattias Svensson Bruket som gäller. Bruket kan ta emot sällskap på upp till 300 personer och här finns som bekant en hel del aktiviteter att roa sig med, som bowling, boule och shuffleboard.

– Tillsammans kan vi sy ihop ett schema med julbord, konferens och aktiviteter som pågår under hela dagen eller hela kvällen, säger Mattias.

Läs mer om vad Bruket har att erbjuda här

– För familjer rekommenderar vi söndagsjulbordet på Bruket. För priset får man då även tillgång till alla aktiviteter.