Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Hälsodagen ska hålla liv i Varbergarnas nyårslöften

Scenerna som utspelas runt fruktdiskarna under den årligen återkommande Hälsodagen på Stora Coop brukar vara något alldeles extra. Den 13 februari är det dags igen. "Det är kaos – men roligt" säger Indira Keranovic, som jobbar i fruktavdelningen.

Torsdagen den 13 februari är det åter dags för Hälsodagen på Stora Coop i Varberg. Med fokus på träning och hälsosam mat hoppas Coop att Varbergarna tar chansen till många inspirerande samtal med några av de närmare 20 utställarna som är på plats.

Petra Alm Johansson driver Golden Wellness i Varberg.

Vill förlänga nyårslöften

En av dem som brukar vara med är Petra Alm Johansson som driver Golden Wellness i Varberg. Hon tycker mitten av februari är en strålande tid för att fånga upp dem som kanske börjar tappa lite fart när det gäller ett hälsosamt nyårslöfte.

– Många brukar lägga ned efter januari. Kanske har de haft lite för höga krav på sig själva och kört på för hårt. Det är viktigt att hitta en balans i sin träning, säger Petra.

Coop satsar på personalen

Förra året var Coop Varbergs personal på besök hos Golden Wellness där de fick ta del av en inspirerande föreläsning och för att hitta träningsglädje inne i ladan som är fylld av olika stationer.

– Vi kallar det för ett "bonnagym". Här finns inga speglar och det finns självklart en tanke med det, folk ska känna en go’ känsla och vi vill få dem att tänka okomplicerat kring träning. Flera av dem från Coop som var hos oss har fortsatt komma tillbaka vilket är jättekul, förklarar Petra Alm Johansson.

I fjol besökte Coops personal Golden Wellness för att träna gemensamt. Många har fortsatt hålla igång.

Ta del av veckans erbjudanden på Stora Coop i Varberg – klicka här

– Besöket hos Golden Wellness var väldigt uppskattat och även i år fortsätter vi med hälsodagar i någon form för personalen, berättar Rebecca Winblad, personalansvarig på Stora Coop.

Lyfter hälsosam kost

Petra Alm Johansson tycker Coops initiativ med en hälsodag är en jättebra satsning för att inspirera Varbergarna.

– Det är ju toppen att kunderna får träffa alla olika matleverantörer som berättar hur man kan tänka med en mer hälsosam kost. Och det här är ju en plats som folk besöker i sin vardag och att koppla detta till träning och hälsa känns väldigt logiskt, säger hon.

Kaotiskt vid fruktdisken

Indira Keranovic med den populära frukthinken.

En uppskattad programpunkt under Stora Coops Hälsodag är "frukthinken". För den som ännu inte tagit del av detta spektakel så går det ut på att kunderna får fylla en hink med äpplen, päron, apelsiner och bananer tills den svämmar över.

– Så länge man kan bära frukten i hinken är det okej. Det är en av de största dagarna på året och det brukar bli kaos, säger Indira Keranovic och skrattar.

Hinken kostar 59 kronor och man får i snitt plats med runt 7-8 kilo frukt.

– Vi säljer över 1 000 hinkar varje gång och det är en väldigt rolig dag, även för oss i personalen, avslutar Indira och ler.