Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Glommens fiskekrog blir köttrestaurang

Nu är det klart vilka som tar över Glommens fiskekrog. När portarna slås upp kan gäster räkna med att få kött i stället för fisk på tallriken.

Mattias Svensson, som äger restaurangen Hus 13 på Varbergs fästning, kommer att driva krogen tillsammans med paren Lisa Karlsson och Kaj Handzic samt Emelie Carlsson och Mikael Eliasson. De beräknar att öppna serveringen på Valborgsmässoafton.

– Lisa kommer från Glommen och Emelie från Morup och de har tidigare arbetat som kockar på Hus 13. Det är viktigt att restaurangen får en lokal prägel. Därför känns det bra att samarbeta med två personer som har sina rötter här, säger han.

Just nu arbetar de med att göra klart menyer, ordna med olika tillstånd och köpa ny inredning. Enligt Mattias Svensson kommer det nya namnet på serveringen att bli ”Köttkrogen i fiskebyn”.

– Glommen är ett fiskesamhälle. Men de restauranger som går framåt i dag är de som satsar på kötträtter. Generellt är det framför allt den typen av mat som folk vill ha när de går ut för att äta, säger han.

Han pekar på att krogen kommer att servera rätter som är baserade på närproducerade råvaror. Därför kommer den att ha ett nära samarbete med Gårdsbutik Thuresson i Glommen.

– Det känns jättespännande att starta det här. Läget vid havet är fantastiskt och jag tror att vår sommarkrog har potential att bli riktigt bra, säger han.

HN har tidigare skrivit att Richard Näslin och Jannike Westin Näslin för en tid sedan beslutade att lägga ned sin restaurangverksamhet i byggnaden. Orsaken var att de ville få mer tid till familjen.