Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Genrep utan större missöden

Göteborg, vi har ett resultat. Melodifestivalens publika genrep gick utan större missöden på fredagskvällen. Publikvrålet i Scandinavium höll samma ljudnivå som när Västra Frölunda gör mål.

Klockan 18 öppnades dörrarna till arenan som klätts om och fått schlagerskrud. Sakta men säkert började stolsraderna på golvet och läktarna att fyllas av barnfamiljer och sällskap.

Familjen Groeger med barnen Mira, 7, och Zackarias, 10, var tidigt på plats. Barnen hade snygga silverhattar. Vem som var deras favorit rådde det ingen tvekan om.

- Oscar är jättegrym och bäst.

Men det tyckte inte mamma Karin som i stället hyllade Shirley Clamp. Pappa Jonas var mer diplomatisk:

- Vi har varit på flera Mello-genrep tidigare, bland annat i Malmö. Det beror helt enkelt på att vi gillar musik.

17-årige Zias stod också högst upp på kompisarna Alice Bylander, 8, och Maja Einarsson, 8, lista. De hade gjort en glittrig skylt med idolens namn på.

Lite senare dök Jennifer Sten upp med sin pojkvän Jacob Henricsson och vänparet Josefin Synnerdahl och Richard Tillman. Tjejerna hade virat en varsin färgstark fjäderboa om sina halsar. Jennifer förklarade varför:

- Jag tycker att det behövs lite glamour i vardagen.

I takt med att klockan tickade allt närmare starten ökade också antalet viftande ballonger, ljusstavar och skyltar med artistfavoriteter kraftigt inne i Scandinavium.

När programledarna Nour El Refai och Anders Jansson dragit igång tillställningen steg ljudnivån dramatiskt, stundtals helt i klass med Västra Frölundas hemmamatcher.

Sedan var det artisternas tur att prestera. Raffinerade scenkläder, burar, bombastiska ljuseffekter, rök, pyroteknik, Carola-fläktar och mycket annat ingick i arsenalen. Att döma av publikens jubel så var det inte oväntat Oscar Zia som var populärast. Men State of Drama, Shirley Clamp och Dr Alban och Jessica Folcker låg inte långt efter. Efter ett par timmar var showen slut. Publiken såg ut att gilla underhållningen.

Vilka gick då vidare till final och andra chansen på repetitionen med publik? GP kan avslöja att en av finalisterna blev Cajsa Stina Åkerström. Men resultatet var lottat, så ta inte uppgiften på fullt allvar. På lördag är det däremot skarpt läge. Då har räkneverken nollställts igen.