Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Återförenade. Rikard Fors återvänder till Falkenbergs GK som head pro där han ska samarbeta med Karl-Johan "Karla" Karlsson.

Fors sluter cirkeln

Han har drillat en mängd nordiska golfstjärnor genom åren. Nu återvänder Rikard Fors till Falkenbergs Golfklubb som gör en storsatsning. – Jag har ju bott i Falkenberg hela tiden, och varit i klubben tidigare. Det är trevligt att få komma tillbaka, säger han.

Golf: Stjärntränare återvänder till Falkenberg
Rikard Fors får rollen som head pro på Falkenbergs Golfklubb efter Fredrik Tillgren och till en början blir det en mjukstart.
– Klubben stod ju utan tränare så sent och jag har kvar en del åtaganden, men 2018 kommer jag flytta min verksamhet dit helt och hållet, säger Rikard Fors. 
Fors har senaste åren arbetat i Vallda Golf & Country Club, med bland annat med P-O Dahlman från Varberg.
– Jag har ju varit där i fem, sex år nu, men det är en annan känsla att köra tre kilometer till jobbet enkel väg i stället för nio mil, menar Fors som i samarbete med Karl-Johan "Karla" Karlsson även ska driva golfshop.
– Det är tänkt att shopen ska finnas i kansli- och receptionsdelen. Förhoppningsvis ska den vara klar i mitten av april, säger Fors.
Det blir även en ny ranch och två nya golfstudios ska vara klara 2018.
– Det var ett stort krav från min sida om jag skulle jobba här uppe, säger Rikard Fors.
Karl-Johan "Karla" Karlsson tog en första kontakt med Rikard strax innan jul.
– Jag och Rikard har ju jobbat ihop tidigare, och från min sida har det varit en gammal dröm att kunna göra något ihop. Han lät intresserad direkt från början. Vi har en bra kemi mellan oss, säger Karl-Johan Karlsson.

Under sin semester i Mexiko höll Karl-Johan fortsatt kontakt med Rikard. Grabbarna diskuterade fram ett koncept som de sedan presenterade för klubben - som blev imponerad. 
– Jag har jobbat i klubben i 14 år och Rikard 16. Med den samlade erfarenheten kände vi att vi skulle kunna göra något riktigt bra. Och vi vill inte ärva något - utan göra något helt nytt, säger "Karla".
Det är en meriterande herre som FGK får tillbaka. Ryder Cup-kaptenen Thomas Björn plus spelare som Fredrik Jacobson, Peter Hanson, Johan Edfors, Alexander Norén, Fredrik Andersson Hed är några stjärnor som Rikard Fors tränat. Och det var när han var i Falkenberg som tränarkarriären tog fart.
– Jag tror det finns papper på att jag var tjänstledig 2004, så sista året var nog 2003, säger Rikard som tillbringat decennier på tourer runt om i världen.
– Men numera åker jag inte runt på det sättet längre. Sista året som jag reste mycket var 2012.

Fors ser också fram emot att jobba med "Karla".
– Karl-Johan är på hugget när det gäller sociala medier och han är driven när det gäller shopen. Jag behövde någon som har erfarenhet av det och det var faktiskt han som frågade mig om jag var intresserad.
I dag har Falkenbergs Golfklubb cirka 1600 medlemmar.