Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

FBTK satsar på utländska förmågor

Falkenbergs BTK har gjort klart med sitt lagbygge inför säsongen 2012/2013. Frågan är om det blir någon publikmagnet – men vem vet…? Två indier, en engelsman, en slovak och så då Alexander Franzén är kvintetten som ska företräda pingisklubben i Ligan nästa säsong…

Borta är Omar Assar, Hampus Söderlund och Lukas Rydén och någon egen produkt fanns inte att plocka upp i A-laget den här gången heller.

Det har det inte funnits sedan Kim Nylander och någon landslagsspelare har inte föreningen lyckats producera sedan Peter Nilsson.

- Vi har några riktigt bra talanger på gång, men de är bara 14 år och långt ifrån färdiga elitseriespelare, säger Peter Karlsson, tränare i FBTK.

I stället tvingas laget att anlita spelare från jordens alla hörn.

- Jag tycker det är ett jätteintressant lag. Visserligen bara en svensk spelare, men alla är unga och utvecklingsbara och ungefär på samma nivå, konstaterar FBTK-tränaren.

- Målet är att få spelarna att lyfta, att hela tiden bli bättre och det hoppas jag vi ska lyckas med.

Och det är idel nya namn som kommer att ikläda sig FBTK:s färger till hösten:

• Thomas Keinath, 34-årig tysk som under sina aktiva år spelat med det Slovakiska landslageet. Han har gjort sex VM-starter och rankas som 86:a i världen. Han spelade senast i den franska ligan och får väl vara den som svarar för rutinen i den nya kvintetten.

- När han är med kommer att vara ankaret i laget, säger Peter Karlsson.

• Soumyajt Ghosh är 19 år, från Indien och som via asiasiskt OS-kval kvalificerat sig till London. Han är rankad 168:a och var med på senaste VM i Dortmund.

- Han gjorde en jätteturnering när han kvalade in till OS. Han är väl den, som så här på förhand, kommer att bli vår etta. Men det där vet man ju aldrig.

• Harmeet Desai, landsman med Ghosh, har spelat i Superettan med BTK Linné där han vann tolv matcher och förlorade sex.

• Daniel Reed är en 22-årig engelsman som spelat tre VM och är 231:a på rankingen. Han vann tio av tretton matcher i Tibble-Kungsängen i Superettan senaste säsongen.

• Alexander Franzén, falkenbergare sedan sju år tillbaka har hunnit bli 16 år, men också hunnit med spel i såväl Halmstads BTK som Österlen. Alexander hade 5–12 i kvot senaste säsongen i Pingisligan.

FBTK:s trupp blir bredare än på många år – trots att Thomas Keinath inte är kontrakterad för hela säsongen utan bara för ett visst antal grundseriematcher och ett eventuellt slutspel.

- Han kommer att spela ungefär hälften av seriematcherna, säger Peter Karlsson.

- En bra etta i laget har visat sig jätteviktig i Pingisligan. Titta bara på Eslöv, säger Peter Karlsson, som hoppas att Ghosh och Keinath svarar upp till de förväntningar klubben har på dem.

Laget kommer att samlas någon gång i mitten av augusti för att förbereda sig inför seriestarten den 10:e september.