Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Första albumet från The Unguided är klart

För nästan exakt ett år sedan lämnade Richard Sjunnesson Sonic Syndicate och startade ett nytt band. Nu är The Unguided redo att släppa debutalbumet ”Hell frost”.

– Detta är en liten kontrast till Sonics första platta ”Eden fire”. Vi ville spela lite på det. Vissa låtar kontrasterar till titlar på den liksom själva omslaget. Jag tycker det är roligt när grejer hänger ihop, säger Richard Sjunnesson.

Innebär det att ni kommer att låta som tidiga Sonic Syndicate?

– Där finns både lite gamla aspekter och lite nya äventyr. För oss är det inte bara gamla mönster utan vi har ett eget distinkt sound också. Generellt låter det mognare i mina öron. Man hör ju hur samtliga utvecklats. Jag har inget emot de tre första skivorna med Sonic men anser att det här är det bästa som vi tre har gjort ihop.

Som HN har berättat tidigare har The Unguided en kärntrio som förutom Richard Sjunnesson består av hans bror Roger, samt Roland Johansson. Richard och Roland har lämnat Sonic Syndicate medan Roger formellt fortfarande är medlem även om bandet bestämt sig för att ta paus på obestämd tid. Ytterligare en Sonic-medlem, trummisen John Bengtsson, är till viss del knuten till The Unguided.

Med tanke på de många banden till det gamla bandet , ska ni spela några Sonic-låtar när ni uppträder live?

– Vi hade tänkt spela lite gammalt, men får inte av kontraktsskäl. Det känns lite märkligt eftersom Roger och jag skrivit det mesta av materialet . Men vi stimmade hela bandet på det och några av medlemmarna har sagt nej och då går det inte.

The Unguided har inte för avsikt att turnera i någon större utsträckning. Men några spelningar blir det i samband med att ”Hell frost” släpps den 30 november.

– Vi har börjat planera ihop lite releasespelningar. Men det enda som är klart ännu är att vi ska spela på Bandit Rock-båten (en Finlandsfärja) den 11 november.

Blir det ingen spelning hemma i Falkenberg?

– Det hoppas vi på. Vi siktar på det i alla fall. Falkhallens blackbox är ju klockren.