Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Evelina Simonaho ska tävla i tv-programmet "Wipe out"

Producenterna för programmet ”Wipe out” tyckte att Evelina Simonaho var rätt typ, så nu blir det tv-inspelning för Falkenbergstjejen. – Jag ska vara en galen blondin som ger tittarna ett gott skratt.

Det är inte bara Geta Lööf som ska tävla på leriga hinderbanor och bli häcklad av Felix Herngren och Hans Wiklund i Kanal 5. När ”Gula Gubben” är tillbaka i Varberg åker ett nytt gäng skandinaver till Argentina 19 januari och en av dem är Evelina Simonaho, som då har fyllt 26 år i Stockholm, dit hon har flyttat från Falkenberg.

– Jag har börjat att plugga till sjuksköterska, men jobbar en del på event och som statist och tycker att det är jätteroligt. Jag har lärt känna folk i tv- och filmbranschen, så de ringde och frågade om jag ville gå på castingen.

Evelina har bland annat varit med i ”Män som hatar kvinnor”, ”Oskyldigt dömd”, ”Cirkus Möller” och ”Ballar av stål”. Under uttagningen till ”Wipe out” förstod hon att hon låg bra till.

– De sa att jag var det de sökte, en söt och glad tjej som kan kasta sig ut i banan så att håret flyger åt alla håll.

Är du beredd på att folk skrattar lika mycket åt dig som med dig?

– Jadå, så har det varit ända sedan jag var liten och jag skrattar mycket själv också. De flesta i Falkenberg vet att jag är en lustigkurre och de känner kanske igen mig från när jag jobbade på Konsum och Gustaf Bratt.

Men på din blogg (http://metrobloggen.se/tessilina, med cirka 5 000 sidträffar i månaden) verkar du inte bara vara glad. Nyligen skrev du att du var orolig för att åka hem till Falkenberg.

– Det är för att det hände en trist grej i Falkenberg för drygt två år sedan, som jag fortfarande arbetar med att komma över. Jag är väldigt öppen och kan skriva om känsliga saker och när jag är ledsen, så bloggen är nog lite som terapi. Men jag tror att alla mår upp och ner, och kan känna igen sig i mitt liv, berättar Evelina Simonaho på telefon.

Förutom att ha klarat sina första tre tentor verkar Evelina vara bra på det där med uttagningar. Sommaren 2005 skrev Hallands Nyheter om hur hon fyllde i en jobbansökning på internet och efter en del tester och övningar till slut blev reseledare på Cypern.

Deltagandet i ”Wipe out” ser hon som en kul grej.

– Ja, men tävlingsinstinkten vaknar nog eftersom 50 000 kronor står på spel. Jag är mentalt förberedd och tänkte börja träna lite, gå en extra promenad med hunden eller ta mig till gymmet.