Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Evelina från Hjortsberg programledare i Ungern

På söndag tävlar Evelina Simonaho från Hjortsberg i Kanal 5:s ”Wipeout”. Men till vardags är hon programledare för ”Ringoling”.

Inspelningen av ”Wipeout” gjordes i Argentina, medan Ringoling av ekonomiska skäl direktsänds från Ungerns huvudstad Budapest en timme vardera i TV 3, TV 6 och TV 8 på morgonkvisten.

– Jag fick heltidsjobb efter inspelningen av ”Wipeout” och det passar mig eftersom jag är en glad och social tjej och i grund och botten en försäljare. Det gäller att kunna tjata om i stort sett ingenting i tre timmar i sträck, berättar 26-åriga Evelina Simonaho, som under sitt senaste besök i hemlandet var på tioårsjubileum med sin gamla högstadieklass från Tullbroskolan i Falkenberg i lördags.

I Ringoling betalar tittarna för att ringa och försöka gissa rätt svar på olika gåtor, ordfrågor eller räkneövningar.

– Jag ser det som en språngbräda för andra jobb i tv-branschen. Viktigast är att jag samlar livetimmar och kan börja jobba mig uppåt. Jag har exempelvis varit på casting för ”Bolibompa”.

I höstas började Evelina studera till sjuksköterska, men nu har hon gjort ett uppehåll.

– Målet är att ha roligt och följa sitt hjärta och just nu rider jag på tv-vågen. Funkar det inte så kan jag fortsätta att plugga till sjuksköterska.

Att leva i Budapest i stället för Stockholm är emellertid en stor omställning.

– Jag har bott i Afrika och Vietnam, men aldrig trivts så dåligt som i Ungern. Det verkar finnas en bitterhet mot Västeuropa och för mig är det en stor kulturkrock.

Vad tycker du om programmet då? Är det till exempel ett krav att du ska ha kort kjol?

– Nej, jag har aldrig känt några krav på utseendet, att man måste vara smal eller så, och vi är tre helt olika personligheter. En programledare är en rockig tjej med tatueringar, en är en kille och så är det jag som råkar vara blond. Det är mer utstrålningen som är viktig, förklarar Evelina, som även haft en statistroll i komediserien ”Solsidan” på TV 4 och varit assistent åt Kjell Eriksson i ”Ballar av stål” på Kanal 5.

I Wipeout var utmaningen att ta sig runt en svår hinderbana.

– Det var mycket tuffare än jag trodde, riktigt fysiskt ansträngande. Men även om det var tungt att hela tiden simma, hoppa och ta sig igenom leran, så var det en kul utmaning, berättar Evelina Simonaho.

Hur det gick kan ses i Kanal 5 nu på söndag.