Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

En stor händelse för små patienter

Var det världspremiär på en ny film? Någon kändis som fyllde år eller skulle gifta sig? En efter en rullade de in. Sammanlagt nio limousiner syntes i Falkenberg på måndagen.

Nej, det var inga kändisar utan mycket viktigare personer det handlade om. Sju svårt sjuka barn från Halland i åldrarna 2–11 år som tillsammans med inbjudna vänner fick en annorlunda och festlig dag att minnas.

De blev under förmiddagen hämtade i limousine och anlände tillsammans med familj och vänner till Sagocafét på Storan i Falkenberg. Där bjöds på fika innan det var dags att ta plats i de lyxiga bilarna igen.

En av deltagarna var fyraåriga Tuva Johansson från Tröingeberg i Falkenberg som tillbringat mycket tid på sjukhus.

Tuva är lite blyg och inte så pratsam mitt i all uppståndelse kring de stora bilarna och alla främmande människor runtomkring

– Det blir en liten rolig paus i en tuff vardag, berättar pappa Andreas Johansson.

Tuva hade även med sig mamma Sofia Svensson, storasyster Ella, kompisarna Ebba och Alice, samt kusinerna Stina och Lisen. Efter fikat tog sällskapet plats i två bilar eftersom en del mediapersoner också åkte med och alla inte fick plats i samma bil.

De nio limousinerna körde sedan i kortege en halvtimma genom stan. Sedan väntade filmvisning på Stadsbion som visade ”Minionerna” och bjöd på popcorn med dricka.

Efter filmen blev det en ny limousinefärd då deltagarna kördes hem efter en minnesvärd dag. Chaufförerna kom från olika delar av landet och ställde upp gratis (se även faktaruta).

– Vi har förvarnat lite på facebook om det här och hoppas att folk inte blir arga för att de blivit lite köbildning i trafiken. Det handlar ju inte om att skjutsa runt en massa kändisar utan vi gör det för de sjuka barnens skull, säger Madeleine Kihlberg på Limoraketen som arrangerade dagen och aktiviteterna i Falkenberg.

De många limousinerna, varav två hör hemma i Falkenberg, väckte förstås en hel del uppmärksamhet. Men tiden då det bara var kändisar som åkte limousine är förbi.

– En och annan kändis blir det väl. Men mest är det bröllop, möhippor och liknande berättar Mats Thurfjell som till vardags kör i Stockholm.

– Det är rätt poppis att åka hem på natten eller till någon fest om man är några stycken. Vi tar 1 700 kronor för en timma och har plats för åtta i en limo och är man många blir det inte så mycket dyrare än att åka med vanlig taxi, förklarar Mats.