Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Emmelie bloggar för TV4

Emmelie Johansson som bott i sin två på Herting i drygt ett år gillar inredning och detaljer. Det har gett henne bloggutrymme hos TV4 där hon är den enda utomstående bloggaren för programmet Äntligen hemma.

Emmelie Johansson hälsar välkommen vid sin rödmålade innerdörr med de utskurna plastbokstäverna som förmedlar samma budskap.
– Jag köpte självhäftande plats på Coop och skar ut bokstäverna.

Emmelie som är marknadschef på Lantmännen började blogga när hon bodde några månader i Estland under 2007.

– Jag visste att jag skulle flytta till en egen lägenhet i Falkenberg efter några månader i Estland. Jag bodde i Tartuu och där talade nästan ingen engelska. Jag hade gott om tid att sitta vid min dator och leta inredning till mitt blivande hem.

För att spara de tankar, inköpslistor och ideér som dök upp startade Emmelie en blogg. Då fanns inte tanken att hon skulle skaffa sig läsare. Hon var helt anonym, avslöjade inte ens sitt namn och inga andra detaljer om sig själv. Men antalet läsare av bloggen ökade och för några månader sedan hörde TV4 av sig.

– De ville att jag skulle skriva en krönika. Det var tydligen många som tyckte om den för efter ett tag ville TV4 att jag skulle flytta min blogg till deras hemsida. Det kändes jätteroligt och väldigt smickrande.

När Emmelies första blogg var som störst hade hon cirka tusen unika läsare om dagen. Nu, trots att bloggen är stängd sedan flera månader, är det fortfarande cirka 300 personer som hittar dit dagligen

– Jag tror att folk gillar att läsa om enkla tips som man kan genomföra själv.

Emelie är en trogen besökare på loppmarknader och auktioner. Hennes hem är en blandning av gammalt och nytt. Det nymålade köksbordet var tidigare arbetsbord i hennes pappas verkstad, bokhyllan i vardagsrummet är ett ommålat fynd för 20 kronor, tavlan över sängen är ett prutmålat gammalt konstverk och hyllan i badrummet är en gammal sockerlåda. På en hylla i köket står syltburkar med vackra virkade lock.

– Locken är dukar som jag köpte för fem kronor styck. Jag har trätt en gummisnodd kring halsen på burken och gjort en etikett som jag skrivit ut från nätet.

Läsarna tycker också om att titta på bilder som Emmelie själv tagit istället för färdiga produktbilder. Dukningstips går alltid hem.

– Jag får väldigt många kommentarer och på senare tid har läsarna börjat fråga mig om råd när de ska göra om hemma. Jag har till och med fått frågor från butiksinnehavare vad jag tror om vissa inköp som de planerar.

Inbjudningar från alla håll och kanter har börjar trilla ner hos Emmelie, bland annat från tidskriften Sköna hem och från IKEA.

– Jag har inte kunnat åka på så många arrangemang eftersom jag bor i Falkenberg, men det känns väldigt kul att jag blir uppmärksammad.

Inredning och matlagning lockar många läsare och många bloggare. Emmelie har några favoriter som hon gärna läser och med vissa har hon kontakt.

– Jag har faktiskt fått nya vänner på nätet.

Numera är Emmelie betydligt mer personlig än i början. Hon följer inredningstrender, men försöker skapa sin egen stil.

– Jag märker att vi går mer och mer går från det stilrena och kala mot mer romantisk och personlig inredning. Det tycker jag om.