Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Elfsborg bantar – till FFF:s lycka?

Nu öppnas porten till elfsborgarna Anton Wede och Anton Lans igen. Elfsborg ska enligt uppgift banta sin trupp från 28 kontraktsbundna spelare till 22. – Vi håller kontakten just nu, säger Anton Lans om Falkenbergs FF.

När Jörgen Lennartsson blev klar som ny tränare i Elfsborg såg både Anton Lans och Anton Wede sin chans att starta om i klubben med en ny tränare. Båda spelarna berättade i HN att de inte skulle vara aktuella för Falkenbergs FF 2012.

Men nu kan de tidigare inlånade spelarna återigen vara på tapeten. Det kommer att bli väldigt tufft att slå sig in i Elfsborgs bantade trupp.

– Vi har inte bestämt exakt antal spelare i truppen och är heller inte klara med vår trupp. Det händer mycket i december, säger klubbdirektören i Elfsborg, Stefan Andreasson.

Han vill inte förklara närmare hur det tänker angående Anton Lans och Anton Wede men erkänner att det finns en kontakt med Falkenbergs FF.

– Men det finns andra föreningar som kan vara aktuella också. Det finns ett stort intresse för våra spelare, säger Stefan.

Anton Wede är medveten om att Falkenbergs FF fortfarande är intresserat. Men han är just nu inställd på att fortsätta i Elfsborg.

– Jag har inte hört något annat i alla fall, säger han.

Det har nu gått en tid sedan Falkenbergs FF presenterade ett nyförvärv. Senast in var backen Tobias Johansson.

Men Falkenbergs FF:s tränare Thomas Askebrand är inte orolig.

– Ärligt talat är jag ganska lugn, säger han. Fast det är klart, om alla de krokar vi har ute inte skulle ge något napp, då blir det tufft.

– Just nu spekulerar jag på olika scenarior, med ett öppet sinne, beroende vilka spelare jag kommer att ha till hands.

Tror du att FFF:s spelartrupp kommer att vara spikad när försäsongsträningen inleds den 9 januari?

– Nja, det är nog tveksamt, erkänner Askebrand, men tillägger också:

– Det kan hända att vi presenterar både ett och två nyförvärv inom kort…

För Tobias Nilsson fortsätter jakten på en ny klubb.

Testträningarna i norska Sandnes gav inget kontrakt.

– Nilsson gjorde ett bra intryck, men vi kommer nog inte att företa oss något mer, säger en ledare för klubben till Sandnesposten.