Här är Volvos nya vrålåk

Polestar – Volvos officiella prestandapartner – har presenterat sin första egna modell: Polestar 1. Bilen är en elhybrid med 600 hästkrafter, och de första exemplaren beräknas rulla ut ur fabriken i mitten av 2019.

ANNONS
|

Vid en tillställning i Shanghai under tisdagen presenterades en ny Volvomodell: Polestar 1.

Det är bilmärkets officiella prestandapartner, Göteborgsbaserade Polestar, som har tagit fram den nya bilen. Modellen är en elhybrid, som har både en bensin- och en elmotor, och kan köra upp till 15 mil utan att använda sin bensinmotor.

Läs mer: Här är nya Volvo XC40

– Att vara en del av Volvo Group gör det möjligt för Polestar att utnyttja ett väletablerat bilföretags processer när vi designar, utvecklar och konstruerar våra bilar, samtidigt som det ger oss möjligheten att experimentera med ny teknologi utanför det vanliga utbudet, säger vd:n Thomas Ingenlath i ett pressmeddelande.

ANNONS

Satsar sex miljarder

I samband med lanseringen berättade Volvo också att de, tillsammans med ägaren Geely, ska investera fem miljarder kinesiska renminbi, runt sex miljarder svenska kronor, i "den initiala utvecklingen" av prestandamärket. Pengarna ska bland annat användas för att bygga Polestars första fabrik, men också för att utveckla varumärket och inte minst nya modeller.

Polestar 1 är en tvådörrarsbil med fyra passagerarsäten. Den är baserad på ett Volvochassi och påminner till det yttre om Volvo S90. Enligt Polestar själva är ungefär hälften av bilen "ny och skräddarsydd" - och som mest kommer det att produceras 500 exemplar per år.

Läs mer:Här är Volvos nya lastbil

Ytterligare två Polestarmodeller är planerade. Nästa modell ska börja byggas i slutet av 2019 och kommer att vara en renodlad elbil. Alla Volvos Polestarmodeller kommer att byggas i kinesiska Chengdu, där en ny fabrik beräknas stå klar i mitten av 2018.

ANNONS