Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Gemensamt verk. Frida Johansson och Hans-Erik Karlsson har faktiskt skapat en tavla tillsammans till utställningen. Bild: Ola Folkesson

De har gjort en riktig släkttavla för utställningen

”Melankoli och längtan.” Så kallar Frida Johansson och Hans-Erik Karlsson sin gemensamma utställning som startade i går.

Hans-Erik Karlsson är mycket färgstark i sitt måleri. Han kommer från Vinberg och målar gärna Hallandsmotiv. Både landskap och stadsmiljöer.

– Jag gillar vatten och har gärna havet med i mina bilder. Kanske inte alltid så att man känner igen sig direkt, säger Hans-Erik.

Som exempel visar han en tavla där föräldrahemmet i Vinberg placerats i direkt anslutning till havet. Ett verk som för övrigt gjorts tillsammans med Frida Johansson som är hans systerdotter.

– Frida har fått flera stipendier och är mest känd av oss två, fortsätter Hans-Erik.

Frida Johansson avslutade sina studier på konstfack i Stockholm för snart två år sedan och har bott från och till i sin gamla hem- stad Falkenberg sedan dess. Hon har jobbat som bildlärare där men är nu tillbaka i Stockholm. Hon har även hunnit ta en del kurser på Valand i Göteborg.

Flera gånger har Frida fått stipendier från Heljasfonden och tilldelades så sent som förra året Olov von Dalin-stipendiet. I Falkenbergs sparbank visar hon upp akrylmålningar i utställningen med sin morbror. ”Melankoli och längtan” visas till och med den 1 maj.