Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bois värvade Helsingborgs IF:s Samuel Aziz under sommaruppehållet. Nu vill klubben låna ut honom tills vidare.

De får lämna Bois

De har varit med på Varbergs Bois FC:s långa resa genom seriesystemet. Men Erik Thuresson, Peter Lennartsson och Jonas Cullsjö får inte fortsatt förtroende. Dessutom går Roger Karlsson tillbaka till Varbergs Gif.

– Jag tycker jag var given att få ett kontraktsförslag i alla fall, men det är tränaren som bestämmer, säger Jonas Cullsjö.

Den defensive mittfältaren fick för tre veckor sedan beskedet att han inte skulle få förlängt kontrakt med Varbergs Bois.

– Många i laget frågade: ”men ska du inte fortsätta?” Lite synd när man varit med hela vägen men inte får vara med när vi tagit klivet upp, säger Jonas Cullsjö besviket.

– Man köper ju aldrig att man inte får fortsätta. Själv tycker jag att jag håller i Superettan, säger han.

I stället står det mellan Stafsinge IF och Tvååker IF

– De närmsta veckorna kommer jag bestämma mig. Det beror väl på om man vill fortsätta pendla eller hålla sig till kommunen, säger Cullsjö, bosatt i Falkenberg.

En som redan skrivit på för Tvååker är backen Erik Thuresson.

– Jag grundar det mycket på föregående säsong, att jag inte fick spela så mycket som jag önskat. Då tänkte jag ”det blir nog inte mer nästa år”, säger Erik.

Den elfte november gifte han sig. Det var ungefär då han senast hade kontakt med någon från Bois.

– Halda (Kabil, tränaren) ringde efter att jag hade tränat med Tvååker första gången, men sen har det varit tyst. Det kändes inte som de var så intresserade, säger Thuresson som spelat i Bois sen 2004.

– Jag kan inte säga att de har gjort fel. Det är trots allt Superettan, men jag tycker ändå det gick bra på våren när jag spelade i hop med Filip (Svenberg) på försäsongen.

Thuresson har noterat ett annat tillvägagångssätt hos Elitutskottet jämfört med tidigare år.

– De börjar med stommen, sen alla stora nyförvärv - och sen oss andra. Man önskar någon kunde ha sagt och förklarat i stället för bara tystnad. Det är ingen annan än Halda jag pratat med.

Peter Lennartsson spelade en hel del matcher från start i division 1 södra, men var, enligt vad HN erfar, inte nöjd med sitt kontraktsförslag. Johan Winroth i Elitutskottet bekräftar att varken Thuresson, Cullsjö - eller Lennartsson kommer spela för Bois 2012.

Eldin Karisik, som bara hann spela tolv minuter i Bois-tröjan innan han blev skadad, har klubben inte heller förlängt med. Och en av sommarens stora värvningar, Samuel Aziz från Helsingborg, väljer man att låna ut tills vidare.

– Samuel är en kanonkille, men i och med att vi värvat Altemark Vanneryr och Sjöhage samt förlängt med David (Antonsson) och har Patrik (Larsson) och Korab (Gashi) finns redan fem forwardsalternativ. Samuel känns långt i från en plats i startelvan. Därför vill vi att han ska få en chans någon annanstans, säger Johan Winroth.

Gunay Adem, Mahmut Özen och Jonatan Levi Bois först det fortfarande diskussion med. Roger Karlsson skulle också ha ingått i den kategorin - men valde i torsdagskväll att återvända till Varbergs Gif.

– Jag har tänkt ganska länge på det. Det kanske hade varit kul att vara kvar i Bois, men jag har inte känt suget, som jag brukar göra inför varje säsong, och då är det ändå Superettan nu, säger Roger.

Han spelade senast i Gif för fem år sen.

– Ja, jag gick därifrån när Gif gick i konkurs. Då lämnade jag skeppet, men jag hoppas ingen tittar snett på en för det. Jag har kommit fram till en bra lösning med Gif och så får jag spela med Jesper (Hjalmarsson och Daniel (Bengtson) igen. Det spelade in. Vi är överens, men jag har inte skrivit på något än, säger Roger Karlsson.