Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Eva Halén och Christopher Neem på Stora Coop Varberg hoppas att de tagit fram koncept som ska göra det smidigt och enkelt för många varbergare över jul och nyår.

De anpassar julmat och nyårssupé efter corona

Jul med släkten innebär risker. Och nyårsfirande med vänner och bekanta är mer eller mindre uteslutet. Coronapandemin påverkar på många olika sätt, och under högtiderna riskerar fler än vanligt sitta ensamma. På Stora Coop Varberg gör man sitt bästa för att underlätta för dem som inte mäktar med högtidernas måltider på egen hand.

Eva Halén, som jobbar i kallskänken och delikatessen på Stora Coop, ser att de som livsmedelsbutik har ett extra viktigt uppdrag när omvärlden ser ut som den gör.

– Särskilt nu när det pågått så lång tid och vi ser en andra våg. Vi måste helt enkelt hitta lösningar som fungerar för våra kunder.

Många ensamma i jul

Eva och kökschefen Christopher Neem är två av flera i butiken som lagt ned mycket tid på att försöka anpassa och planera efter rådande omständigheter. En stor nyhet för i år är att de förändrar hela upplägget kring julhelgernas catering.

– Tidigare har vi bara sålt stora fat med mat för minst fyra personer. Men efterfrågan på tallriksportioner har varit jättestor i år och därför känns det självklart att satsa på en jultallrik med traditionell julmat lagad med kärlek, säger Christopher.

Eva Halén tror mycket på Stora Coops nya hemlagade portionslösningar i jul.
Eva Halén tror mycket på Stora Coops nya hemlagade portionslösningar i jul.

LÄNK: En annorlunda jul väntar – gör det enkelt och beställ en traditionell jultallrik här

– Det här kan vara ett sätt för många anhöriga att enkelt leverera en julmiddag till alla dem som sitter isolerade och ensamma i jul. Vi får ju förstå att många, särskilt äldre, inte har lust eller ork att få till den där julmaten på egen hand, fortsätter Eva.

Julmat till hemmakontoret?

Den 24 november, med exakt en månad till julafton, drar Stora Coop igång med julmaten. Då finns möjlighet att beställa och hämta i butik.

Gott om mat för en person: Stora Coops Jultallrik med småvarmt.
Gott om mat för en person: Stora Coops Jultallrik med småvarmt.

– Det är ungefär vid den här tiden som folk börjar bli sugna och som företag i normala fall bjuder anställda på julbord. Så det är efterfrågan som styr och det känns roligt att erbjuda en smidig portionslösning, även för dem som kanske vill köra digitala julbord från hemmakontoret, säger Christopher.

Nyårssupé – en nyhet

Nytt för i år är att Stora Coop tagit fram en nyårssupé för upphämtning på nyårsafton.

Kökschefen Christopher Neem förbereder en skaldjurssoppa för provsmakning.
Kökschefen Christopher Neem förbereder en skaldjurssoppa för provsmakning.

– Skaldjurssoppa, oxfilé, torskfilé, dessert och alla tillbehör kommer läggas i lagom stora förpackningar. Sedan kommer vi skicka med beskrivningar exakt på hur man ska gå tillväga när man värmer maten, berättar Christopher.

– Vi har aldrig gjort det här innan men i år känns det helt rätt att prova. Om det till exempel bara blir två personer till nyårsmiddagen kan det kanske vara skönt att unna sig en vällagad nyårssupé utan att behöva jobba så mycket för det.

Oxfilé Tournedos eller halstrad torskrygg som huvudrätt till nyårsmiddagen? Det är frågan.
Oxfilé Tournedos eller halstrad torskrygg som huvudrätt till nyårsmiddagen? Det är frågan.

Vad jultallriken (finns även som vegetarisk), nyårssupén och andra cateringlösningar innehåller kan ni se i faktarutan här intill eller så kan ni läsa mer på coopvarberg.se