Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/26

Varbergs Kusthotells chef – i hemmets oas

Till vardags är hon vd för Varbergs Kusthotell. Här berättar Terese Asplund om familjens hem i Falkenberg – och om vad som är viktigt när en hotellchef inreder eller bygger nytt. Dessutom får vi veta vilken som är hennes alldeles egna favoritplats i huset.

”Vårt kök, vardagsrum och vinterträdgård hänger samman i ett stort rum och här hänger hela familjen mycket. Det är min favoritplats. Med gott om soffplatser, sköna fåtöljer, två matsalsbord, själva köket och en brasa skapar vi skönt häng. Här kan vi alla vara tillsammans utan att trängas. Just att ha flera olika platser att slappa – eller kanske vara kreativ på – tycker jag är väldigt viktigt när man inreder ett hem.

Min egen stil skulle jag beskriva som avskalad och modern, men för den sakens skull inte kall. Jag kan tycka om fina prylar och varma färger, bara det inte blir för mycket.

”Jag har en klar favoritinredningsdetalj här hemma och det är vår fågellampa från Challières Paris.”

Vi byggde huset här i Ringsegård 2012 och har aldrig ångrat något i planlösningen, även om vissa behov ser annorlunda ut nu när barnen blivit lite större. Vi planerade och placerade huset för att få sköna platser utomhus i alla väderstreck. Platsen är dessutom blåsig så vi ville skapa sköna vinkar för att få lä. Det var också viktigt för oss att materialvalen i huset harmoniserade med miljön utanför, vi ville att huset på ett naturligt sätt skulle smälta ihop med trädgården. Kanske för att vi älskar vara ute.

Jag har en klar favoritinredningsdetalj här hemma och det är vår fågellampa från Challières Paris. Jag fick den av en gammal chef. Den får hänga med oss till ålderdomshemmet om inte något av barnen, som också älskar den, tar den.

När det kommer till inredningsdetaljer är det här favoriten. Bild: Håkan Johansson
När det kommer till inredningsdetaljer är det här favoriten. Bild: Håkan Johansson

Att välkomna en gäst på hotellet eller skapa en välkomnande miljö hemma, det hänger verkligen samman. Att visa omtanke i förberedelser och göra det lilla extra, det fungerar både på hemmaplan och för hotellgäster. Det som skiljer är att ett hotellrum slits på ett annat sätt och att det är svårt att ha för mycket dyra inredningsdetaljer, sådana tenderar tyvärr att försvinna hem med en gäst.

Hela min familj gillar att vara aktiv och att syssla med olika projekt. Vi har länge drömt om att bo på en gård, och nu blir drömmen verklighet. Vi har sålt det här huset och i maj sätter nybygget igång, bara 800 meter härifrån. Vi kommer bygga ett nytt hus och ett litet stall, med plats för tre hästar, några hönor och gärna en stallkatt.

När vi började projektera för det nya huset och stallet så väcktes ett nytt intresse av att skapa rum och inreda ute. Så på fritiden läser jag numera till trädgårdsarkitekt. Målet var först att gå en kurs för att få inspiration. Men jag kommer att ta några kurser till för jag kan inte sluta inspireras av vad man kan skapa om man har den kunskapen. Skönt att göra något som är svårt men kravlöst. Jag kan läsa kurs för kurs och sluta precis när jag vill.”

Fakta: Terese Asplund

Ålder: 41 år.

Gör: Vd på Varbergs Kusthotell.

Familj: ”Maken Richard, barnen August 14 år, och Ebba, 11 år. Plus den spanska vattenhunden Leo.”

Om huset i Ringsegård utanför Falkenberg: ”Boytan är på 188 kvadratmeter, med garage och en stor trädgård med utsikt över åkrarna.”

Karriär i korthet: ”Jag är en riktig hotellnörd. På gymnasiet gick jag hotell- och restauranglinjen och sen började jag jobba direkt på Pallas hotell och Grand Hotel i Falkenberg. Sedan dess har jag pluggat mer och haft flera olika jobb på stora hotell och hotellkedjor. Till slut fick jag den fantastiska möjligheten att bli chef på ett hotell under uppbyggnad, Sankt Jörgen Park Resort i Göteborg, där jag också lärde mig massa om spa- och träningsbranschen. 2012 blev jag vice vd på Varbergs Kusthotell och 2016 blev jag vd. Jag är även sedan flera år tillbaka med i styrelsen för Svenska spahotell.”