Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/24

Henrik satsar på lyx under pandemin

Badtunna, stenläggningar, utekök och carport. Henrik Olander har fått mycket gjort hemma under coronapandemin.
– Helt plötsligt hade jag massa tid över, säger han.

Henrik Olander hade länge funderat på att fixa till utemiljön vid villan i Snöstorp strax utanför Halmstad. När pandemin bröt ut för ungefär ett år sedan fanns det tid och möjlighet. Till vardags jobbar han som besiktningstekniker, och det har rullat på som vanligt.

– Vanliga år brukar vi resa någonstans. När det inte blev så i fjol hade vi pengar över. Dessutom var vi väldigt mycket hemma eftersom vi inte kunde träffa någon eller göra så mycket annat på ledig tid, säger han.

På vårkanten 2020 satte Henrik igång med sina projekt. Allt har han gjort själv. En badtunna har satts in och i anslutning till den finns numera ett utekök och stenbänkar med värmeslingor i. Belysning och ljudsystem utomhus ger en extra festlig känsla.

– Tanken är att vi ska lägga klinker på golvet runt alltihop också, nu är det bara en betongplatta gjuten.

Mycket familjetid

Badtunnan värms upp med vedeldning, elpatroner eller både och. Det handlar om vilken temperatur man vill ha. Enligt Henrik är tunnan inte särskilt svårskött.

– Man ska byta vatten i den två, tre gånger per år och tillsätta kemikalier varannan vecka. I övrigt sköter den sig själv.

Hela syftet med renoveringen har varit att skapa en lyxigare känsla hemma, kanske för att familjen – bestående av Henrik, frun Alexandra och de två barnen, 12 och 14 år gamla – numera är så mycket hemma tillsammans.

– När man inte kommer iväg någonstans vill man ha det fint på hemmaplan. Dessutom är jag sån att jag inte kan sitta still, jag gillar att ha grejer att göra.

I höstas passade Henrik även på att bygga en carport. Hur mycket alltihop har kostat vill han ”helst inte tänka på.”

– Det blir billigare i och med att jag byggt allt själv, men jag skulle gissa på någonstans mellan 70 000 och 90 000 kronor.

Gillar att vara sysselsatt

Att renovera hemma är inget nytt för Henrik. Nu har han fått extra mycket gjort på grund av pandemin, men tidigare har även mycket fixats invändigt i villan.

Familjen flyttade in i för tolv år sedan. Kök och badrum har renoverats sedan dess, nya golv har lagts och väggar har målats och tapetserats. I källaren finns numera hemmabiosystem, bardisk, bastu och ett litet gym.

– Som sagt, jag gillar att hålla mig sysselsatt, haha. Nästa projekt blir att bygga en inglasad veranda och kanske ett utegym. Det verkar ju inte som att man kommer iväg på någon semester i år heller.