Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Blommiga tapeter i olika stilar

Vissa föredrar klassiska blomstertapeter med orientaliska inslag som både kan vara rogivande eller spännande beroende på i vilken miljö de används. Våren är oftast en brytpunkt, som för många, innebär grönska, ljus och liv. En helt fantastisk säsong med andra ord, som genom små förändringar, blir enkel att välkomna in i hemmet.

Blommor skapar en fräsch och naturlig känsla. Kombinera med krispigt vita tulpaner och byt ut de tunga gardinerna till tunna material som tillåter maximalt ljusinsläpp.

En klassisk blommig tapet går aldrig ur tiden

Med en vacker blommig tapet kan du skapa en bas för din inredning. Vad sägs exempelvis om blommiga tapeter med mörka dramatiska mönster? Tillsammans med mörkare toner blir det både dramatiskt och vackert med stora blommor på tapeten. Att använda sig av en sober blommig tapet kan passa otroligt bra i rätt rum tillsammans med passande inredning.

Om du söker efter en blommig tapet som känns levande så kan en med stora blommönster som slingrar sig över väggen passa. Det faller sig därför naturligt att använda sig av många vackra färger på tapeten och gärna i pastellfärger. Välj bland över tusen blommiga tapeter.

Historiska blomstermönster på tapeter

Blomster på tapeter är en historisk trend som har kommit och gått under i århundraden. Under 1880-talet och jugendperioden var det vanligt med slingrande växter och som en reaktion på industrialismens snabba produktioner började man istället lägga stor vikt på det genuina hantverket. Åter är det trendigare än någonsin med dessa historiska mönster som blir ett bra komplement till den skandinaviska, och relativt strama, inredningen.

Blommiga tapeter i retrostil

Blommiga tapeter i retrostil är en trend som håller år efter år. Väljer du därtill att kombinera med gammaldags möbler i trä har du en oslagbar mix för dig som älskar en retro inredningsstil. Med klassiska retromönster kommer dessa 40- och 50-talstapeter ofta med klara färger och ljuvliga pasteller. Perfekt till sommarstugan eller till ett vardagsrum fylld med härliga loppisfynd och växter.

Tapeter är en enkel och snabb lösning om du vill skapa ett nytt uttryck i ditt hem. Den senaste tiden har allt fler blomstrande retrotapeter synts till som i själva verket är en kombination av två populära trender: botanik och växttrender och det stora retrointresset i form av både möbelmaterial och färger.

Även om detta påminner många av oss om inredningen i våra barndomshem, eller far och morföräldrars hem, så kan du med enkla knep införa dessa i ditt hem, samtidigt som du behåller en modern stil. Det är kombinationen som ger en modern touch och tillför nytt liv hos dig!