Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Folkkär. Den 12 april besöker Siw Malmkvist Föreläsningsföreningen i Mark.

Blandade ämnen i föreläsningsserie

Föreläsningsföreningen bjuder en blandning av natur och kultur i vårens föreläsningsserie.

Årets första föreläsning i Föreläsningsföreningen i Marks regi har redan gått av stapeln. I tisdags föreläste den förre ministern Bengt Göransson om sin syn på skolans utveckling genom åren.

Men många föreläsningar återstår. Den 15 februari håller journalisten och författaren Niclas Sennerteg en föreläsning under rubriken ”Ord som dödar - om folkmord och propaganda från Nazityskland till Balkan och Rwanda”.

Nästa föreläsning handlar om något som de flesta av oss äter - kokt, stekt eller friterad: potatisen. Det är Thorvald Fälth, pensionerad lärare och potatissamlare, som guidar åhörarna genom ämnet. Thorvald Fälth fick Potatisakademiens pris Stora potatispriset förra året.

Den 12 april ska folkkära Siw Malmkvist berätta om sitt liv som artist. I höstas gavs hennes självbiografi, Tunna skivor av mig, ut. Kanske blir det även några toner under kvällen för musikern Thore Olofsson deltar också i föreläsningen.

Vårsäsongen avslutas den 26 april. ”Trädgårdens fröjder och objudna gäster” heter föreläsningen och den ges av Maj-Lis Pettersson som är verksam som hortonom och forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. För dem som lyssnar på Odla med P1 är hon också en välkänd radioröst.

Föreläsningarna ges klockan 19 på Kinna teater.