Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tobias Samuelsson, C-skribent Liberala Nyhetsbyrån: Bryssels kall är inte för alla politiker

Krönikan nder hösten har vi i SVT-serien ”Bryssel calling” kunnat följa den politiska vardagen för fyra av Sveriges EU-parlamentariker. Till en annars tunnsådd EU-rapportering är satsningen ett välkommet tillskott, och precis sådant som public service borde syssla med: Folkbildning av demokratisk vikt som inte är kommersiell gångbar.

Tobias Samuelsson, C-skribent Liberala Nyhetsbyrån: Välfärdsbrott är ett dubbelt hot

Krönikan När myndigheterna släppte en ny gemensam lägesbild inför den här hösten, fick vi en mer detaljerad inblick i hur systemhotande brottslighet kan se ut. Just den personliga assistansen är ett av de system som drabbats hårdast av fusk och oseriösa utförare.

Tobias Samuelsson, C-skribent Liberala Nyhetsbyrån: Mest symbolpolitik för Miljöpartiet i de nya klimatmålen

Krönikan Det är en av de utpräglat miljöpartistiska vinsterna i januariöverenskommelsen. Om Sverige lyckas kan vi bli det första landet i världen med ett sådant klimatmål, berättade klimatminister Isabella Lövin (MP) för SVT Nyheter. Och nog är det unikt att ett land sätter upp mål för hur andra länder ska minska sina utsläpp.

Tobias Samuelsson, C-skribent Liberala Nyhetsbyrån: Postnord försummar sitt viktiga samhällsuppdrag

Krönikan Försöket med varannandags-utdelning väntas pågå tills vidare och är utan tvekan historiskt. Att brev delas ut varje vardag har inte bara varit en självklarhet – Postnord är i huvudregel tvungna att leva upp till det enligt lag.

Tobias Samuelsson, C-skribent Liberala Nyhetsbyrån: Vi måste prata om kommunernas ansvar

Krönika estauranger, caféer och frisörsalonger gapar tomma. Konserter och andra evenemang ställs in. Det är sinnebilden för den plötsliga kris som många företag nu genomlider samtidigt som anställda permitteras eller sägs upp.