Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tibor Joza spelar allsvenskt på Hisingen nästa år.

Askebrand tänker – Joza till Häcken

På ena skylten står det fotbollstränare i Falkenbergs FF – på den andra en fortsatt civil karriär på Göteborgs-Posten. Att tala om att Thomas ”Tarra” Askebrand står vid ett vägskäl är en ordentlig underdrift.

– Väljer jag att jobba kvar på GP gör jag det enkelt för mig. Det är ett bra och säkert jobb som jag trivs med och som jag kan Jag kan hålla på mig i många år till.

– Men det är fotboll jag brinner för och vill hålla på med…

Thomas Askebrand har fått förfrågan om tränarjobb från två allsvenska klubbar och en i Superettan.

– Men det står mellan FFF och jobbet på GP, säger han bestämt.

Thomas Askebrand har nyligen avslutat sin tredje säsong med Falkenbergs FF – och det mesta tyder på att FFF och Thomas förlänger kontraktet.

– Tycker vi lyckats bra så här långt, men det finns mer att jobba med. Laget är ungt och utvecklingsbart och får vi behålla stommen så kan det bli riktigt bra, säger Thomas.

Lars-Eric Nilsson, FFF:s ordförande, förstår Thomas dilemma och har tagit på sig ”tålamods-stället”.

– Det här är ju en helt ny situation för honom. Han väljer ju mellan ett civilt jobb och fotbollen så jag förstår att han har problem att fatta ett definitivt beslut.

Askebrand skulle lämnat besked i slutet av förra veckan, men gav sig själv några dagars extra betänketid.

– Jag måste bestämma mig i veckan, säger han och drar en djup suck.

I övrigt är det lugnt på spelarfronten.

– Ja, rätt så lugnt, håller FFF-ordföranden med om.

Vad som är definitivt klart är att Tibor Joza lämnar Falkenbergs FF efter tre fina säsonger.

– Det blir Häcken för mig nästa säsong, säger han till HN-sporten.

Flera klubbar har hört av sig under våren, däribland hans gamla klubb HBK, men även om inget kontrakt är signerat så lutar det mesta åt att det blir spel i Göteborgsklubben.

– Häcken är en kanonklubb, och laget spelar en fin fotboll som tilltalar mig, säger Tibor som ska (?) ersätta veteranen Johan Lind som 36 år gammal och med 541 matcher i A-laget, nu väljer att sluta.

– Ja, jag har hört det ryktet också, och det är smickrande. Men jag vet inte om det är sant. Det är väl en spelare som nästan är omöjlig att ersätta.

Tibor, som gjorde sin bästa säsong för FFF i fjol, har under året varit jämnheten själv.

– I våras gick det väl sisådär, men jag tycker ändå jag är ganska jämn nu för tiden, säger Tibor som snart flyttar till Göteborg och lämna flickvännen hemma till att börja med.

– Hon kommer efter när hon känner att hon är beredd, säger Tibor som redan känner suget efter allsvenskt spel.

Tibor har under året inte haft några direkta planer på att lämna FFF, men fick suget efter Allsvenskan sent i höstas när olika klubbar ringde och var intresserade.

– Under säsongen är man bara fokuserad på att göra sitt bästa i det lag man spelar med. Men nu känns det rätt och bra att jag tog ett så tidigt beslut som jag gjorde, konstaterar Tibor Joza som bestämde sig definitivt för en vecka sedan.