Det är inte fest varje dag för företagare utan mycket jobb året runt, skriver Louise Lejestrand.
Det är inte fest varje dag för företagare utan mycket jobb året runt, skriver Louise Lejestrand. Bild: Håkan Johansson

Vi företagare festar inte jämt

Mycket slit året runt för oss företagare.

ANNONS
LocationVarberg||

Svar

på "Ni festar – vi sliter"

Vad roligt att du också är med och skapar nytta i samhället. Det behövs fler av både dig och mig som bygger vårt samhälle och skapar en fungerande välfärd. Jag tycker inte att det finns någon motsättning mellan oss egentligen. Båda bidrar till skolan, vården och samhället i övrigt. Jag vill dock passa på att säga att vi företagare naturligtvis inte bara firar.

Som egenföretagare sliter vi hårt varje dag, året runt, år efter år, vardag som helgdag. Tre av fyra företagare sade sig i Företagarnas rapport ”Semestertider – alltid redo och uppkopplad, 2014”, att de tar ut mindre ledighet än anställda och nästan alla jobbar också då de är lediga. Det är något vi som företagare är medvetna om, friheten att jobba med det vi vill kostar mycket tid och svett.

ANNONS

Företagare bidrar med mycket till den svenska välfärden. Sedan 1990 har småföretagen skapat 4 av 5 jobb i Sverige. Samtidigt är det också så att på kommunal nivå står småföretagen för den största delen av skatteintäkterna i 208 av Sveriges 290 kommuner.

I Varberg där jag är verksam stod 2017 företagarna tillsammans med alla anställda i småföretagen för 31 procent av kommunens skatteintäkter. Det motsvarar 831 miljoner kronor. Att bygga skolor och utveckla vården för. Offentlig sektor stod samtidigt för 26 procent.

Jag vet att våra medlemmar i Företagarna är stolta över sitt arbete och vad de bidrar med varje dag till samhället. Vi bygger och utvecklar samhället och betalar in skatt som kommer alla medborgare till nytta. Både du och jag bidrar till samhället, det är jag stolt över.

Louise Lejestrand

företagare och ordförande i Företagarna Varberg

ANNONS