Syftet med de här sagostunderna har varit att ge barnen bilden av att alla har rätt att vara precis som de är. Är det verkligen så provocerande? undrar insändarskribenten.
Syftet med de här sagostunderna har varit att ge barnen bilden av att alla har rätt att vara precis som de är. Är det verkligen så provocerande? undrar insändarskribenten. Bild: Stefan Johansson

Varför provoceras SD av rätten att få vara sig själv?

Alla vet att det enda parti som haft ett traumatiskt förhållande till sagoläsande dragshowartister är just Sverigedemokraterna.

ANNONS
LocationVarberg||

Svar

på ”Små barn ska fredas från prat om könsidentitet och sexualitet”

Jag förstår att Olle Hällnäs (SD) blev provocerad över min tidigare insändare kring de sagoläsande dragshowartisterna på Komedianten i Varberg. Artikeln handlade ju om alla människors rätt att få vara sig själva och innehöll exempel på hur sverigedemokrater runt om i Sverige försökt inskränka dessa rättigheter. En föga smickrande bild av Sveriges näst största parti.

I sin replik på artikeln så läser Hällnäs in ett starkt sexualiserande innehåll i de här sagostunderna och skräms av tanken på att ett möte med en dragshowartist skulle kunna leda till att barn blir osäkra på sin egen könsidentitet. Egentligen handlar det nog mer om SD:s rädsla för det som är avvikande än om faktisk omsorg om barnen.

ANNONS

Jag vill ändå stanna till vid Hällnäs sexualisering av både barnen och sagostunden. Den argumentation som Hällnäs använder sig av är nämligen samma som tillbaka i tiden användes kring homosexualitet. Även då handlade det om en misstro kring läggningen som sådan och en rädsla för att barnen skulle kunna påverkas.

Idag förekommer den formen av syn på homosexualitet bara i den politiska undervegetationen och inte bland de etablerade partierna. Däremot anser alltså SD att samma sorts resonemang kan anföras kring barn i förhållande till dragshowartister. Det är faktiskt häpnadsväckande!

Ju mer Hällnäs snärjer in sig i sitt resonemang kring könsdsyfori, dragqueens och sexualisering av barn, desto större blir hans behov av att projicera denna besatthet på sina politiska motståndare. Det har han inte mycket för eftersom alla vet att det enda parti som haft ett traumatiskt förhållande till sagoläsande dragshowartister är just Sverigedemokraterna.

Syftet med de här sagostunderna har varit att ge barnen bilden av att alla har rätt att vara precis som de är. Är det verkligen så provocerande? Sannolikt inte för de flesta av oss, men det som den senaste tidens debatt verkligen visat är att vi aldrig får ta den här rätten för given.

Christofer Bergenblock (C)

ANNONS

riksdagsledamot, Varberg

ANNONS