Ett stort antal monstervindkraftverk med en höjd på 270 meter är ju helt sjukt och är absolut inte vad Veddige behöver, skriver insändarskribenten.
Ett stort antal monstervindkraftverk med en höjd på 270 meter är ju helt sjukt och är absolut inte vad Veddige behöver, skriver insändarskribenten. Bild: Annika Byrde

Vindkraft ända in på ”knuten”… Nej tack !!!!

Vad Veddige behöver är något helt annat.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationVeddige||

Nu planeras det för ett stort antal (15 st) monstervindkraftverk med en höjd på 270 meter, strax nordost om Veddige. Detta är ju helt sjukt och är absolut inte vad samhället behöver. En sådan satsning skulle vara helt förödande inte enbart för Veddige samhälle, utan framför allt för alla boende på landsbygden inom en radie på flera kilometer från dessa monster. Dessutom skulle en sådan satsning vara katastrofal för såväl fågellivet, framför allt för rovfåglarna, liksom för människors naturupplevelser inom detta vackra och uppskattade område.

Nej, vad Veddige behöver är något helt annat och vi har tyvärr tvingats vänta i flera decennier på att något av dessa behov/önskemål skall uppfyllas, allt sedan vi gick upp i Varbergs storkommun. Det är ju helt sjukt att det till exempel ska behöva ta många, många år för att få simhallen upprustad och att all nybyggnation i Veddige har bromsats under decennier. Ett så fantastiskt fint och tidigare så expansivt samhälle ”dör ju sotdöden” med detta skandalösa agerande.

ANNONS

Dessutom blir det till slut så lagom kul att läsa om alla cykelbanor som byggs i tätorten och i vissa andra serviceorter, men inte en meter blir byggt i Veddige, varken till Derome (cirka 1 km) eller första etappen mot Värö (cirka 2,5 km).

Hur kommer det sig att ni politiker aldrig tar till er av kritiken och inte ens bemödar er att svara eller redovisa om det finns några som helst planer som skulle kunna minska vår frustration? Jag kan berätta att det kokar av ilska i samhället och det parti som möjligen inser detta och tydligt driver dessa frågor, kommer garanterat inte att glömmas bort vid kommande val.

Sten Unosson

ANNONS