Varför månar MP om terroristernas integritet?

Hederliga svenskars trygghet är faktiskt viktigare än integriteten för ryska spioner och muslimska fundamentalister.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland||

Ihop med regeringen har vi sverigedemokrater tillfört resurser, skärpt straff och drivit igenom nödvändiga reformer, för att säkra invånarnas trygghet, skriver Carita Boulwén (SD), Sara-Lena Bjälkö (SD) och Erik Hellsborn (SD).

Vi lever i en osäker tid. Ryssland bedriver inte bara blodigt anfallskrig på europeisk mark, man ägnar sig också åt spioneri och påverkanskampanjer här i Sverige. Det senare gör även diktaturerna i Kina och Iran. Lägg där till hot från militanta islamister och kriminella ligor som skjuter och spränger mer än vad som sker i något annat EU-land. För att kontra denna hårda verklighet krävs en bestämd politisk ledning, med viljan att göra vad som krävs. Sedan valet har Sverige tack och lov just detta. Ihop med regeringen har vi sverigedemokrater tillfört resurser, skärpt straff och drivit igenom nödvändiga reformer, för att säkra invånarnas trygghet från såväl inhemska som utländska hot. Och fler åtgärder är på väg.

ANNONS

Tyvärr kan vi konstatera att inte alla i riksdagen verkar villiga göra vad som krävs. Nu senast så ville Miljöpartiet inskränka Försvarsmaktens och Säkerhetspolisens möjlighet att hämta in information om hot mot landets säkerhet. De menade att underrättelsearbetet måste vara tydligare "reglerat" och "avgränsat". Om detta inte sker riskerar det att hota integritet och mänskliga rättigheter, enligt de gröna. Givetvis ett helt vansinnigt resonemang. I ett läge där Sverige hotas från flera olika håll av onda krafter som vill oss illa, så måste statliga institutioner satta att skydda oss givetvis kunna samla in relevant information med minimala hinder för att hålla oss trygga.

Det är otroligt att det ens ska behöva sägas, men hederliga svenskars trygghet är faktiskt viktigare än integriteten för ryska spioner och muslimska fundamentalister.

Erik Hellsborn (SD)

Sara-Lena Bjälkö (SD)

Carita Boulwén (SD)

ANNONS